Nea Radio

Korona kultur:

Kulturkjemper bidrar på lufta

Terje Craig og Kjell Inge Brovoll lager programmer for Nea Radio

Trør til: Kjell Inge Brovoll og Terje Craig lager henholdsvis Kafé Norsk Blues og Lydstreif i Trøndelag for Nea Radio. Foto: Privat

Både Terje Craig og Kjell Inge Brovoll har fått adskillig mindre å gjøre etter at koronaviruset traff oss. Nå bruker de tid på å lage radio!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Koronaviruset har rammet kulturlivet hardt, ikke bare økonomisk men også når det gjelder å ha noe å ta seg til. Kjell Inge Brovoll fra Stjørdal, som har drevet bluesfestivalen Blues in Hell i flere tiår, trør nå til og lager tre programmer i uka for Nea Radio. Det samme gjelder Terje Craig, en annen kulturstørrelse i kommunen, som blant annet driver platestudioet Craigtones. Han skal lage ett program i uka.

Begge to vil utelukkende spille norsk musikk. Kjell Inge tar for seg blues i Programmet "Kafe´ Norsk Blues", mens Terje favner bredere sjangermessig, men smalere geografisk, og holder seg til det trønderske i sitt program "Lydstreif gjennom Trøndelag".

Vi i Nea Radio har fått mye oppmerksomhet etter at vi besluttet å spille kun norsk musikk i den perioden den akutte fasen av koronakrisa står på.

Tiltakene som settes inn har rammet kulturlivet i svært stor grad. Målet med aksjonen er å gi en symbolsk og synlig håndsrekning til kulturlivet vi alle er avhengige av for å kunne leve et litt mer hyggelig liv. Derfor velger vi at pengene fra Tono og Gramo heller skal gå i lomma på norske artister i denne perioden.

Vi i Nea Radio er svært takknemlige for å se responsen som blant annet viser seg i bidragene på produksjonssiden. Dette fordi vi, som er svært få i redaksjonen, trenger den hjelpen vi kan få for å klare å fungere som beredskapsradio i denne perioden. I tillegg er det nesten rørende å se hvordan kulturlivet stiller opp. Flere som nå streamer konserter på forskjellige plattformer på internet, har også ytret ønske om å overføre disse også på våre nettsider. Det er noe vi jobber med å få på beina.

Denne perioden er noe vi må gjennom, alle mann. Det er en dugnad. Men det er lov å ha det litt hyggelig iblant, selv om det i stor grad er sammen hver for oss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...