Nea Radio

Tusenvis av e-bøker og lydbøker i ny app

NY BOK-APP: Folkebibliotekene og Trøndelag fylkesbibliotek lanserer nå appen BookBites. Fylkets digitale bibliotek blir dermed enda enklere å bruke. Foto: BookBites

I dag lanserer folkebibliotekene og Trøndelag fylkesbibliotek appen BookBites. Fylkets digitale bibliotek blir dermed enda enklere å bruke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2020 kl 07:01

Brukere med nasjonalt lånekort får gjennom appen tilgang til Trøndelags felles digitale boksamling med tusenvis av e-bøker og e-lydbøker.

- BookBites er enkel å bruke og vil gi et solid løft i brukeropplevelsen. Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett, skriver fylkesbiblioteket i ei pressemelding.

Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til ekstra innkjøp av e-bøker og e-lydbøker til folkebibliotek. Trøndelag får 1 748 000 kroner av disse midlene. Dermed vil tilbudet utvides slik at flest mulig kan få glede av BookBites ved lansering.

Behovet for digitale bibliotektjenester har økt voldsomt, og en rekke andre tiltak er iverksatt.

• Digitale tilganger til kilder er utvidet
• Midler til digital litteraturformidling i folkebibliotekene
• Digitalt lån av film i bibliotekene
• Digitalt nasjonalt lånekort

NY BOK-APP: BookBites brukes til å låne e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Foto: BookBites

Om BookBites

BookBites brukes til å låne e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og brukes fra før av bibliotekene i seks andre fylker. BookBites leveres av Biblioteksentralen SA.

Det første brukeren møter i appen er bokhyller med forslag til bøker som kan leses eller lyttes til. Det er bibliotekene selv som lager bokhyllene. Man kan også søke etter bøker via søke-ikonet. Under hver bok ser man hvor lang tid det vil ta å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer brukeren – akkurat nå.

Les mer om BookBites her

NY BOK-APP: Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett. Foto: BookBites

Hør intervju med Bjørnar Skjesol, rådgiver Trøndelag fylkesbibliotek.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...