Annonse
Nea Radio

Ung kvinnegruppe til nasjonal konkurranse

Trønderske TK Kvinnetetten til Ungdommens Musikkmesterskap

f.v. Gaia Salpeter (fløyte), Liv Barstad Lervik (obo), Ania Kim Nestaas (Fagott), Astrid Sunde (Horn) og Mali Frøysaa Strand (klarinett) er kvinnene bak TK Kvinnetetten fra Trondheim kulturskole som denne helga skal være med å kjempe om heder og ære i Ungdommens musikkmesterskap

Til helgen går Ungdommens musikkmesterskap av stabelen i Oslo. Fra Trøndelag er TK Kvintetten med for å kjempe om heder og ære og 50.000 kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Helga 20.–22. januar møtes 98 solister og 14 kammermusikkgrupper i den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap (UMM) 2022–2023, som er å regne som et uoffisielt norgesmesterskap for unge musikere som framfører klassisk musikk.

I UMM får alle de unge musikerne verdifull erfaring i å utøve musikk foran både jury og publikum. Samtidig som de kjemper om gjeve priser og får gleden av å møte og bli kjent med andre deltakere.

Trøndersk bidrag

Fra Trondheim er gruppa TK Kvinnetetten tatt ut til å være med i det prestisjetunge mesterskapet. I gruppa finner vi Gaia Salpeter (fløyte), Liv Barstad Lervik (obo), Ania Kim Nestaas (fagott), Astrid Sunde (horn) og Mali Frøysaa Strand (klarinett).

- Vi hadde lyst å gjøre noe seriøst som en gruppe, og utfordre oss selv litt. Dette er siste sjansen vi har som kvintett, for vi er litt forskjellig alder og noen av oss flytter ut av byen til neste år, sier Mali Frøysaa Strand og Astrid Sunde.

Flotte premier og muligheter videre

De som gjør det skarpest i konkurransen kjemper blant annet om å bli utpekt som Årets musiker og Årets talenter samt andre gjeve priser og premier. For eksempel belønnes Årets musiker med 50 000 kroner og solistoppdrag med KORK.

- Vi blir sjukt glad hvis vi vinner, men målet vårt var ikke å vinne. Vi ville helst bare gå videre til semifinalen i Oslo. Så målet vårt er nådd og resten er bare en bonus, sier de to jentene.

Hør hele intervjuet med Mali Strand og Astrid Sunde her:

Nøkkelord