Nea Radio

Olaug Bollestad:

– Trøndelag er en svært sterk matregion

Tre vinnere: Det var Grønn Gjødsel og Lars Riiser Evju og Janet Narvestad Evju (t.v) som stakk av med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket under Grüne Woche i Berlin torsdag. Her er de sammen med de andre nominerte, Hanneli Bugge-Hansen og Erling Kristiansen fra Buggegården og Ragnhild og Jonas Viken Viken Østre fra Frosta. Prisen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet med statsråd Olaug Bollestad i spissen (midten) og Innovasjon Norge, her ved direktør for bærekraft, Inger Solberg. Foto: Anne Gundersen

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) ser stort potensiale i Trøndelag. – Mye av suksessen ligger i samhandling, sa statsråden, etter at hun hadde delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket på den norske ambassaden i Berlin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2020 kl 20:50

Torsdag ble Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, et samarbeid mellom Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet, delt ut under Grüne Woche i Berlin. Det var statsråd Olaug Bollestad (KrF) som sto for utdelingen og av de tre nominerte var det Grønn Gjødsel fra Rakkestad som vant.

– Men her snakker vi egentlig om tre vinnere, ettersom alle viser nettopp det fokuset på bærekraftighet og samhandling Norge etterspør, sa Bollestad.

Saken fortsetter under lydfila

Sterkt Trøndelag

Bollestad mener at Trøndelag er en sterk region i stor vekst innen matfagene.

– Det som for meg kjennetegner Trøndelag, er at her klarer en å satse på nettopp dette med samarbeid. Det ser vi også i den av de tre nominerte til Bedriftsutviklingsprisen som er fra Trøndelag, Viken Østre. Her jobber bøndene på Frosta sammen, slik at grønnsaker som på grunn av for eksempel feil størrelse ellers ville ha gått til spille, nå blir til matvarer som selges i butikk.

Fornøyde med nominasjon

Ragnhild og Jonas Viken fra Viken Østre har etabler både urtedyrking, treningssenter, frisørsalong og ikke minst konseptet Grønne Folk som statsråd Bollestad viser til. De nådde ikke helt til topps, men ser på nominasjonen som en stor inspirasjon.

– Det gir en ny giv, sier Ragnhild Viken etter at vinneren ble annonsert.

– Og ikke minst er det fantastisk at hele familien har fått reise til Berlin.

Nytt utvalg

– For å bygge matnasjonen Norge, kan vi ikke bare ha en strategi. Vi må også se hvor det finnes utfordringer. Vi kan ikke bare ha store vyer, vi må helt ned på bakken, mener Bollestad.

– Er det noe som ikke fungerer i systemene, er det noe vi kan gjøre for at læreplassene skal bli mer attraktive? Er det noe vi ikke klarer å framsnakke? Dette er noen av de spørsmålene vi stiller oss selv. Derfor satt ned et utvalg som skal ledes av Grete Ingeborg Nykkelmo. Hun er leder for ungt entreprenørskap og har et godt kontaktnett inn i skolene, noe som gjør at hun kan bygge forståelse for at vi har god produksjon Norge, vi har gode varer, men vi klarer ikke holde på denne kvaliteten uten å ha gode fagfolk. Derfor er rekruttering en særlig viktig oppgave.

Olaug Bollestad som åpner den norske paviljongen under Grüne Woche fredag morgen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...