Annonse
Nea Radio

Tema for Vømmølfestivalen 2023:

Trampsykkel

Rette Grunnan, Cecilie Grunnans litt mindre kjente søster, demonstrerer temaet for Vømmølfestivalen 2023: Trampsykkel. Foto: Arild Berg

Med stadig økende strøm- og drivstoffpriser innser Vømmølfestivalen at de må tenke alternativt for å sikre at neste års Vømmøloppltog blir langt nok, og årets festivaltema blir derfor trampsykkel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2022 kl 21:00

Annonse

- Den skal være tungtrødd, ballongdekk og uten gir. Med strøm- og drivstoffprisene vi har nå så er sykkel det eneste fremkomstmiddel som er økonomisk forsvarlig, sier selvutnevnt bråkmaker i Vømmølfestivalen, Torbjørn Solstad.

Solstad var i kjempeslag da pressen ble invitert til Porcelen Hotell for informasjon om neste års festival. Årets festival ble en braksuksess, med 800 solgte festivalpass, utsolgt fredag kveld og 3.000 forhåndssolgte billetter lørdag kveld - og ikke en eneste rapportert uheldig hendelse.

Hva er trampsykkel?

Solstad tenker seg om og drar litt på det. Muskelkraft må involveres, men ut over det er det ganske fritt. De har bestemt seg for at det blir et trampsykkelritt i en eller annen forfatning.
- Det er kanskje litt ambisiøst å satse på Tour de Vømmøl, men, det blir i alle fall en mulighet for å sykle seg en tur. Vi stiller veldig strenge krav til utstyr, som alle ritt med respekt for seg selv: Sykkelen må være tungtrødd, det må være gummidekk, og gir er uhørt. Det er enda ikke avklart om det blir før selve opptoget på lørdag eller en dag tidligere i uka.

Det vil bli mulighet for å stille som lag. Kanskje litt drøyt å kalle det temporitt, men en eller annen form for samarbeid må det gå an tilrettelegge for.

Årets temalåt: Cecilie Grunnan

Rette Grunnan, Cecilie Grunnans litt mindre kjente søster, demonstrerer temaet for Vømmølfestivalen 2023: Trampsykkel. Foto: Arild Berg


Årets temalåt stammer fra "Spællet om Trøndelag" av Heimevernslaget og ble gitt ut i 1979. Det er faktisk siste gang noen så henne, og komiteen har også involvert søstera hennes, Rette Grunnan, for å bistå med letingen.

Rette Grunnan var også med på pressetreffet, og demonstrerte, med varierende hell, hvordan man sykler med ski.

Årets julegave?

For de som enda ikke er helt i mål med julegavene kan Solstad berolige med at både festivalpass og lørdagsbilletter er lagt ut for salg. Og for de som allerede har skaffet seg billett, så finnes det både sykler og sykkelutstyr. Det viktigste er at folk kommer og koser seg på festival, avslutter Solstad.