ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Turnéteatret:

Skjærp dæ

SKJÆRP DÆ: Ei vakker forestilling signert Astri Hansen Juvik og Terje Tranaas. Foto: Andreas Reitan

Nordnorsk "forfatterdiva" møtte trønderrocker på biblioteket i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2022 kl 20:13

ANNONSE
Annonse

- Vi lover, du har aldri opplevd noe lignende før! Det var lovnadene om forestillinga "Skjærp dæ" som Astri Juvik Hansen og Terje Tranaas nå reiser rundt med.

Og det stemte godt. En helt spesiell opplevelse som vi absolutt ikke ville vært foruten på en kald tirsdagskveld, med truende snøbyger utafor vinduene.
For det var som arrangøren lovet "knakende gode livsfilosofiske tekster mikset med musikk komponert eller spesielt utvalgt for anledningen. Teksten og musikken er skjør som glass eller brautende og frampå, som livet selv".

Skjærp dæ

- Tittelen er ikke ment streng, men mer som ei snill oppfordring om at vi ska vær snillar og rausar mot oss sjøl, kverandre og sjølvaste jordkloden. Det forklarer forfatteren Astri Juvik Hansen. Hun røper også et tidligere tittelforslag; "Få kjærlighet til å skje her". Men, som hun sier, - det syntes han Terje va litt for søtt. Så nu e "Skjærp dæ" helt rett, så vi landa på den, sier forfatteren som opprinnelig kommer fra Austnesfjorden i Lofoten, litt nord for Svolvær.

Født med blyant

- Jeg er født med blyant i hånden og kunne skrive før jeg kunne gå. Iallfall nesten, sier damen som bare MÅ få ordene ut, slik at de kan vokse seg større og sterkere enn de har vært noen gang før.
Og, bare så det er sagt: Terje Tranaas kan mer enn å trønderrocke!

Hør intervju med Astri Hansen Juvik og Terje Tranaas etter forestillinga i Selbu.

Astri Hansen Juvik leser "Børa di" akkompagnert av Terje Tranaas.

ANNONSE