Annonse
Nea Radio

Fra Trondheim til Berlin

Skal spille sammen med verdens beste orkester

Eirik Baardsen Foto: Calm Vidal Photography

Om knapt en måned skal Eirik Baardsen Haaland være solohornist med kanskje verdens beste orkester. Han prøvespilte i desember for Berlinfilharmonien, og skal nå i mars jobbe med orkesteret som solohornist.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Neste måned reiser altså solohornist i TSO, Eirik Baardsen Haaland, til Tyskland og Berlin for å spille med det som blir ansett for å være verdens beste orkester - Berlinfilharmonien.

Baardsen gjorde prøvespill i desember og skal jobbe som solohornist i mars.

- Kollegene sier til meg at jeg er sprø som tør å reise ned og spille for dem. Men for min del har det vært en drøm å prøve å få til dette i veldig mange år, sier Eirik Baardsen Haaland

Publikum fra hele verden

I en uke skal han spille sammen med med noen av verdens aller beste musikere og orkesteret har noen av de aller fremste dirigentene i verden. Orkesteret har også egen tv-kanal hvor konserter streames flere ganger i uken hvor det sitter millioner av mennesker og ser på verden over.

- Vi i TSO er enormt stolte og glad, og ønsker Eirik masse lykke til i mars. Dette er et godt bevis på at TSO er et orkester med musikere på internasjonalt høyt nivå. – Man trenger ikke dra ut i verden for å få musikalske opplevelser i verdensklasse. Dirigentene, solistene og vårt internasjonale symfoniorkester bringer det aller beste hit til Trondheim, sier direktør Anne Kathrine Slungård.

Hør hele intervjuet med Eirik Baardsen Haaland her:

Nøkkelord