Annonse
Nea Radio

Kulturprisen for Trondheim kommune:

Se her hvem som får den gjeve prisen

Skjalg Raaen har fått Trondheim kommunes kulturpris for 2022 Foto: NRK

Skjalg Raaen og Ila brass band er de to vinnerne av Trondheim kommunes kulturpris for 2022

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2023 kl 14:10

Annonse

I dag ble det altså kjent at Trondheim kommunes kulturpris for 2022 går til Skjalg Raaen og Ila brass band.

På kommunens hjemmeside står det å lese at Trondheim kommunes kulturpris gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner som har utmerket seg ved fremragende innsats innen kultursektoren.

To kandidater får hvert år kulturprisen. Den ene prisen tildeles en representant fra det profesjonelle kunst- og kulturområdet, og den andre prisen tildeles en fra fritidskulturlivet.De to prisvinnerne får hver sin utgave av statuetten ”Go`dagen”, laget av billedkunstneren Tone Thiis Schjetne - i tillegg til et pengebeløp som fra 2020 er 35 000 kroner per prisvinner.

Tidligere vinnere av prisen


Tidligere vinnere er Otto Nielsen (1980), Arve Tellefsen (1985), Trondheimssolistene og Rune Bratseth (1992), Anne B. Ragde og Julius Paltiel (2005),

Spiller med Åge og Sambandet


Skjalg Raaen som er en av årets vinnere kjenner de fleste av oss som en yppelig musiker fra Bangsund i Namsos, gitarist i Åge og sambandet, var også med å starte Funk Fiction og har spilt sammen med en rekke kjente norske musikere som Ida Jenshus, Maria Arredondo, Terje Tysland, Sie Gubba, Bjarne Brøndbo og mange mange flere.

Skjalg Raaen synes det er litt rart men litt stas å få kulturprisen, han føler at han bare er musiker og spiller gitar

Hør hele intervjuet med Skjalg Raaen her:

Nøkkelord