ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Verdal Teaterlag presenterer:

Optimist!

Etter at Optimist hadde stor suksess på Chateau Neuf, setter nå Verdal Teaterlag opp den musikalske komedien, som er bygget over Jahn Teigens musikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka kunne Verdal Teaterlag avsløre at de er i gang med en ny, stor oppsetning. Denne gangen er det Optimist - Bli bra igjen! som skal glede publikum fra 4. juledag og utover.

– Forestillingen ble en stor suksess da den gikk på Chateau Neuf fra september 2019 til januar 2020, sier regissør Arnulf Haga.

– Da ble det spilt hele 51 forestillinger med drøye 40.000 begeistrede publikummere i salen og nå skal altså vi sette opp Optimist.

Under forestillingen blir det gjenhør med klassikere som «Min første kjærlighet», «Mil etter mil», «Det er en fin dag», «Do re mi», «Bli bra igjen», «Voodoo», «Adieu» og «Det vakreste som fins» og mange andre.

– Handlingen i korte trekk, er at en låtskriver skal komponere musikk til en oppsetning som foregår på et sykehus. Det er 13 dager igjen til premieren, og han er langt fra i mål, forklarer Haga.

Heldigvis har Verdal Teaterlag god tid på seg til å bli ferdige til premieren.

– Nå begynner arbeidet for fullt. Det er godt å kunne si at vi har fått hovedrollene på plass for det å skulle synte Teigens musikk er ikke enkelt. Hele ensemblet er også av ypperste kvalitet.

Lavrans Haga, Trond Anders Vist, Kristin Nyberg, Marte Østgård, Paal Stavrum og Fredrik Haugen er blant dem som skal bekle nøkkelrollene i oppsetningen. Verdal Teaterlags versjon bygger på Øystein Wiik sitt manus. Arnulf Haga har bearbeidet manuset og gitt forestillings en trøndersk innramming.

– Det er store kulturforskjeller fra Chateau Neuf i Oslo til bygda i Trøndelag, og det må vi ta hensyn til.

Uten å røpe for mye kan regissøren avsløre at Verdal Teaterlags versjon blir en hyllest til norsk helsevesen.

– Vi lever i en spesiell tid og selv om vi ikke nevner viruset i forestillingen, så ligger det implisitt i handlingen, sier Arnulf Haga.

Hør intervjuet med Arnulf Haga i avspilleren under:

ANNONSE