Nea Radio

Mine menn:

Ny bok om Belle Gunness

Victoria Kielland har skrevet roman om Belle Gunnes

Victoria Kielland har skrevet seg inn i tankene til massemordersken fra Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Historien om Belle Gunness fortsetter å fascinere. Det er skrevet bøker, laget dokumentarfilmer, satt opp teaterstykker, spilt inn sanger og 8. juli er det premiere i USA på filmen om damen, som ble døpt Brynhild Paulsdatter Størset.

I tillegg slippes det i disse dager en ny og annerledes roman om Belle.

I "Mine Menn" blir leseren tatt med inn i Belles tanker og sinn.

Det er er forfatteren Victoria Kielland som i "Mine Menn" tar leseren inn i massemorderskens tanker og sinn. Det gjør hun på en så overbevisende måte at Dagbladets anmelder kaller boken en "Slående vakker roman om norsk seriemorder", og gir den terningkast 6.

Forfatteren innrømmer at det er mye fiksjon i romanen, men at hun også følger de historiske kildene.

– Det er mye fri diktning og det står i boka at det er litterær fantasi, så dette er en tolkning på hvordan hun kan ha vært. Jeg prøver jo på et eller annet vis å menneskeliggjøre henne litt og gå inn og se på hva det er som gjør at et menneske kan gå så langt ut på viddene. Og da er synsvinkelen inne i hennes hode, sier Kielland.

Hun innrømmer at det har vært flere utfordringer med det å sette seg inn i et annet menneskes tanker og sinn.

– Det og på en måte tro at man kan tenke som et annet menneske som faktisk har eksistert, må man jo være litt forsiktig med, sier hun.

Forfatteren mener grunnen til at historien om Belle Gunnes interesserer så mange, blant annet skyldes fascinasjonen for det groteske.

– Jeg tror at noe av det man synes er mest ubehagelig i verden, blant annet er historien om en kvinne som tar livet av sine egne barn og dernest sine menn. Det at den som føder liv også kan ta liv, sier Kielland.

Hør radioinnslaget med forfatter Victoria Kielland her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...