Nea Radio

Matmessa Grüne Woche:

Nominert til bedriftsutviklingsprisen

Grønne Folk på Frosta

Gründer: Ragnhild Eggen Viken og resten av familien drar til Grüne Woche i Berlin onsdag. Der er de en av tre nominerte til bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Foto: Anne Gundersen

Onsdag drar familien Viken på Frosta til matmessa Grüne Woche i Berlin. Der er de nominert til bedriftsutviklingsprisen i landbruket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Viken Gartneri kan få bedriftsutviklingsprisen i landbruket under Grüne Woche i Berlin torsdag. De har bygget opp en stor arbeidsplass på Frosta og særlig satsingen på konseptet Grønne Folk har vakt mye oppmerksomhet. Bedriften er en av tre nominerte og gründer Ragnhild Eggen Viken er begeistret.

– For oss er det stor stas å i det hele tatt være nominert, sier hun og forteller at hele familien drar til Berlin onsdag.

– Så får en eventuell seier komme som en ekstra bonus.

Saken fortsetter under lydfila

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner og de fylkesvise vinnerne deltar i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.

Den nasjonale prisen deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2020.

Tidsriktig konsept

Grønne Folk har truffet tidsånden midt i blinken.

– Det produseres veldig mye grønnsaker både her på Frosta og i hele Trøndelag. Vi vet at omlag 30 % av det som produseres går rett i komposten, gjerne på grunn av at størrelsen er feil. I tillegg vet vi at folk ønsker å redusere kjøttforbruket, samtidig som det selges stadig mer ferdigmat. Da tenkte vi at det måtte være mulig å møte dette markedet, forteller Ragnhild. De fikk med seg Innovasjon Norge på laget og nå produseres det alt fra vegetarburgere til hummus på gården, og det av mat som ellers ville gått til spille.

– Det som har vært viktig for oss er å gjøre det enklere for folk å leve litt sunnere.

Lang erfaring

Viken Gartneri har produsert urter og salat til grossister i Midt-Norge i en årrekke og i tillegg finnes det også en frisørsalong og et treningssenter på gården.

– Vi har utviklet et godt samarbeid med BAMA og deres avdeling BaRe gjennom disse årene og dermed fikk vi anledning til inngå et samarbeid med REMA 1000 når det gjelder distribusjon av Grønne Folk, sier Ragnhild mens hun beveger seg mellom bordene av basilikum. koriander og andre deilige urter i de enorme drivhusene hos Viken Gartneri.

– Det er jo veldig trivelig med en slik påskjønnelse som det å være nominert til denne prisen er. Det er påfyll på sjela og føles som en bekreftelse for at det en jobber for er riktig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...