Annonse
Nea Radio

Musikk, Belle Gunnes og det norske Amerika:

Nea Radio drar til USA!

Over dammen: I mai drar Nea Radio til USA for å lage radio. Et av høydepunktene er å feire nasjonaldagen i Chicago (bildet). Foto: Amerikabussen

I midten av mai drar Nea Radio til USA med Amerikabussen for å lage radio! Da får du daglige reportasjer fra "over there" om alt fra musikk til en av USAs verste massemordere gjennom tidene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Nå skal vi til Amerika, sier Erling Hansen i Solgruppen som driver den populære Amerikabussen. Han befinner seg på Værnes og er på vei til USA, et land han tilbringer store deler av året i.

– Dette er en tur vi har arrangert før med stort hell, sier han og sikter til turen "Midtvesten og musikkbyer i USA".

– Her står høydepunktene i kø og vi skal blant annet feire 17. mai med den norske kolonien i Chicago.

Saken fortsetter under lydfila:

Erling Hansen er reiseleder i Amerikabussen
Foto: Anne Gundersen

Belle og Abe

Et av stoppene på turen er i La Porte i staten Indiana. Det var nemlig her en av de verste massemorderne i USA, Belle Gunnes, hadde sitt hjem.

– Hun var jo som kjent opprinnelig fra Selbu og har blitt den reneste kultfiguren i USA, forteller Erling og kan avsløre at i tillegg til gården Belle Gunnes bodde på, skal man også besøke et bryggeri som har utviklet sitt eget Belle Gunnes-øl. Springfield Illinois er kjent som hjembyen til en av de mest populære presidentene i USA noen sinne, Abraham Lincoln, og denne byen utgjør også et stopp på turen.

Calling Elvis

Memphis Tennessee er en selvsagt destinasjon når det handler om musikk i USA.

– Dette er et høydepunkt for mange, sier Erling.

– Det å besøke Graceland hvor Elvis bodde og også selve byen der musikklivet fremdeles gjør seg gjeldende på alle gatehjørner. Det er en utrolig opplevelse å gå rundt, for eksempel i Beale Street i down town Memphis. Da vandrer du bokstavlig talt midt i den moderne musikkens historie og det er en helt unik opplevelse.

Nashville: Ingen USA-reise med musikk som tema er komplett uten et besøk i Nashville! Foto: Amerikabussen

Grand Ole Opry

Nashville kommer man heller ikke utenom når det handler om musikk.

– Dette er også en helt fantastisk by om du er musikkinteressert, mener Erling.

– I likhet med Memphis lever historien i beste velgående hånd i hånd med nåtide i denne byen. Og her skal vi oppleve et annet høydepunkt, nemlig konsert på Grand Ole Opry! Han forteller at hvem som helst kan dukke opp på scenen når den tid kommer.

– Hvem som skal spille denne dagen er ikke offentliggjort enda og det kan i praksis være hvem som helst, smiler han.

– Uansett så er stemningen på Grand Ole Opry helt unik, det hører vi fra gjester stadig vekk og mange regner nettopp dette som selve høydepunktet på turen.

Til lands og til vanns

Amerikabussen ble til etter at Klæbburuten fraktet en buss med båt over til Amerika.

– Der hadde vi en gruppe reisende fra Trøndelag som ble med på tur rundt om i USA, sier Erling.

– Det ble så populært at vi rett og slett bare fortsatte, selv om vi nå bruker andre busser, ler han og lover at det ikke skal mangle på godt radiostoff på turen.

– Vi har holdt på med dette i mange år og har bekjentskaper over hele kontinentet. Ikke minst har vi lokale, norske guider rundt omkring som virkelig er verdt å ta en prat med!

Dersom du har noen tips om spennende mennesker vi bør snakke med i Midtvesten, send en mail til anne@nearadio.no

Nøkkelord

Annonse