Nea Radio

Nye Torvet i Trondheim:

- Nå blir det like fint som på Solsiden

Snart ferdig: Gisle Gjønnes er en av mange som nyter solen på Torvet i Trondheim og gleder seg til at alt skal stå ferdig! Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Torvet i Trondheim har lenge vært under ombygging. Nå begynner endringene å ta form og folk er riktig så fornøyde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Gisle Gjønnes er en av de som tar i bruk området, og mener at Torvet blir like fint som Solsiden.

- Jeg skjønte at det kom til å bli fint, og det ble det.

Han venter nå på at området rundt statuen skal stå ferdig og at plantene vokser til.

Forseggjort: Når Torvet i Trondheim nå snart står ferdig, er det etter flere års ombygging. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Over 3 år med arbeid

Arbeidet med nye Torvet ble startet i 2017, og skal stå ferdig denne sommeren. Den tidligere brosteinen er nå byttet ut med natursteinsdekket. Det er bygd flere sitteplasser med bor og benker. Planter og trær er plassert for å skape en mer intim sfære.

Venninnene Mari Blaasvær og Maria Ekre synes det er åpent og fint, men forteller at de er nye i byen.

-Vi husker nesten ikke hvordan det så ut før.

Herlig: Mari Blaasvær og Maria Ekre er på bytur. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Majestetisk

Det er mange som har tatt turen til byen i finværet. Mari og Maria synes det virker som om det er flere som tar i bruk Torvet nå enn før.

Dani og Rasmus nyter frokosten sin på de nye benkene som er satt opp. De er enige i at det har blitt et veldig pent område.

- Det har blitt majestetisk, mener Dani.

De forteller at det har blitt et mye større område å røre seg på. Dani liker godt de nye steinene og syntes de gamle brosteinene var ubehagelig å gå på.

Hildegunn Vinter brukte Torvet før som kun et sted man gikk igjennom. Etter endingene som nå har blitt gjort har hun endret mening.

- Det kommer til å bli en fin samlingsplass etterhvert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...