Nea Radio

Olsokdagene:

Olavsvake i Stiklestad kirke

Olavsvake: Runa Hestad Jenssen og Kjetil Støa sang fra Paul Okkenhaugs repertoar i Stiklestad kirke tirsdag kveld. Med seg hadde de Andre Dyrstad (t.v) og organist Ola Ludvik Bosnes på orgel. Foto: Anne Gundersen

Det var arven etter Paul Okkenhaug som sto i sentrum under Olavsvaken i Stiklestad kirke tirsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det ble en vakker opplevelse i en nydelig lyssatt kirke, da det ble holdt Olavsvake i Stiklestad kirke tirsdag kveld. Andre Dyrstad spilte piano, Ola Ludvig Bosnes trakterte orgelet, mens Runa Hestad Jenssen og Kjetil Støa sang.

Det var materiale etter Paul Okkenhaug som ble presentert for de frammøtte, og særlig noen utvalgte numre fra Spelet om Heilag Olav vakte stor begeistring og trampeklapp i kirkerommet.

– Det ble jo ikke spel i år, så vi syntes det var på sin plass å hente litt av denne tradisjonen inn i kirka og gi publikum en mulighet til å oppleve i det minste litt av det, sier Kjetil Støa, som med sin fabelaktige tenor fylte kirkerommet til bristepunktet.

– Og det er helt fantastisk å endelig få synge for publikum igjen, mener Runa Hestad Jenssen.

– Dette er noe vi virkelig har savnet. Så selv om det på grunn av koronarestriksjonene ikke er fullt i kirka, så er det så mange som det er mulig å ha her i dag.

Overrasket: Spelemannsprisvinner og lokal fiolinvirtuos, Gjermund Larsen, gledet publikum med å plutselig entre scenen for å akkompagnere Runa Hestad Jenssen. Foto: Anne Gundersen

Gjesteopptreden

Selv lokale fiolinvirtuos Gjermund Larsen, dukket uventet opp på scenen for å akkompagnere Runa Hestad Jenssen i en sekvens. Spelemannsprisvinneren imponerte som vanlig, men både vare toner og innlevelse.

Endelig: Det er godt å kunne opptre for publikum igjen, mener Runa Hestad Jenssen og Ketil Støa. Foto: Anne Gundersen

Hør intervjuet med Runa Hestad Jenssen og Kjetil Støa i avspilleren under:

Selve dagen

I dag, onsdag, er det Olsok og dette er dagen Olav den Hellige skal ha møtt sin skjebne. Tradisjon tro markeres dette med bålbrenning og arrangementer for hele familien på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...