Nea Radio

Gofotfestivalen:

Hederspris til Jan Borseth

HEDERSPRIS: Mangeårig orkestermedlem Brynjar Dahlø delte ut hedersprisen, et diplom og en kantele, laget av Ingebrigt Kulseth. Foto: Andreas Reitan

Gofotfestivalens hederspris 2020 gikk til Jan Borseth

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2020 kl 19:13

Fortjent!
Det var en fullsatt (og mer enn det) sal i Hell Amfi helt enig i da vinneren av Gofotfestivalens hederspris 2020 ble ropt opp: Jan Borseth.

60 år til dans

Han startet i 1962 (første helga etter konfirmasjonen) og har nå spilt i nærmere 60 år til dans. Fram til i dag har han spilt på rundt fire tusen dansefester og en rekke bryllup, blant annet tre ganger til samme brud (!).

HEDERSPRIS: Mangeårig orkestermedlem Brynjar Dahlø delte ut hedersprisen, et diplom og en kantele, laget av Ingebrigt Kulseth. Foto: Andreas Reitan

30 medlemmer

Jan har i løpet av karrieren hatt følge av mer enn 30 orkestermedlemmer, og tilsammen har det blitt 25 plateutgivelser.
Med orkesteret sitt har han to ganger turnert i USA, tre ganger på cruiseskip i Karibien, to ganger for turister i Thailand og to ganger på Gran Canaria.

FULL sal Foto: Andreas Reitan

Spellmann

- Jan er en spellmann i ordets rette forstand som har gledet publikumet sitt med livat gammeldans og god takt. I august i 30 år har han spilt i Framverran i Mosvika, 24 skjærtorsdager i Os, 24 nyttårsball i Mjøndalen og 24 fiskefestivaler i Bessaker, sa Brynjar Dahlø i Gofotfestivalen som delte ut prisen lørdag. Slå den!

JAN B: Med gode musikerkolleger på scene i et fullstappet Hell Amfi. Foto: Andreas Reitan

Jubelgutta

I hele yrkeslivet sitt har Jan jobbet med psykisk utviklingshemma, og på arbeidsplassen sin etablerte han orkesteret "Jubelgutta". For innsatsen sin for nettopp psykisk utviklingshemma og som spellmann er Jan Borseth tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Lørdag fikk han Gofotfestivalens gammeldanspris, der han kvitterte med tre melodier, akkompagnert av mangeårige orkestermedlemmer, og ikke minst datter av Ingrid og dattersønn Sondre.

TO glade gutter: Sondre og Jan. Foto: Andreas Reitan

Nea Radio gratulerer!

Hør intervju med Jan Borseth og Sondre Borseth

Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...