Nea Radio

Bord dekk deg:

Når verden åpner er Trøndelag klar til å ta i mot

Forberedelser: Etter mer enn et år med koronastenginger, gjør Trøndelag seg nå klar til å invitere til bords. Foto: Bortistu

Det Trønderske Gjestebud står dekket til fest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Før koronaviruset traff verden for litt over et år siden, lå alt til rette for at Trøndelags satsning på matopplevelser skulle kunne vokse like inn i himmelen. Trondheim hadde nettopp hatt æren av å være vertskap for utdelingen av nordiske Michelin-stjerner, og Trøndelag var utpekt til å være European Region of Gastronomy i 2022.

Så smalt det.

– Det er ingen tvil om at opplevelsesnæringen har blitt rammet veldig hardt av dette, sier direktør i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak.

Likevel mener hun at det også har kommet noe positivt ut av det som skjedde.

– Vi ser at produsenter og tilbydere har brukt tiden på å skaffe seg større innsikt og ny, spissere kompetanse. Man har tilegnet seg større kunnskap for å kunne treffe bedre når det gjelder hva som etterspørres. Alt ligger nå til rette for at Trøndelag kan ta verden med storm.

I år blir det stort sett nordmenn som kommer til Trøndelag, og det er noe opplevelsesnæringen gleder seg til.

– Neste år kommer turistene også fra utlandet og da skal vi være klare for å vise hvor eksotisk denne delen av Norge kan være.

Saken fortsetter under bildet:

Nisjemarked: I tillegg til matopplevelser, søker utenlandske turister nå det unike ved Trøndelag. Opplevelser knyttet til vikinghistorie står høyt oppe på ønskelista for mange. Foto: Espen Storhaug

Nye verdier

Sestak mener at det har skjedd noe med oss alle sammen i løpet av denne vanskelige perioden.

– Vi har fått et annet fokus. Alle signaler vi får fra operatører i utlandet viser at turistene som nå verker etter å komme seg ut å reise, har blitt opptatt av litt andre ting enn tidligere.

Hun nevner trygghet, god plass, god mat og helt unike opplevelser som eksempler på hva tilreisende nå ønsker seg.

– Og hva er Trøndelag, om ikke dette?

Dekker til fest: Matopplevelser står i sentrum når Trøndelag igjen åpner for både norske og utenlandske turister! Foto: Evelyn Willmann

Det Trønderske Gjestebud

Det at Trøndelag skal være European Region of Gastronomy i 2022, har ikke endret seg selv om vi har hatt pandemien.

– Dette er virkelig en kjempemulighet for regionen. Vi får økt oppmerksomhet på matopplevelser og det vi kaller Det Trønderske Gjestebud. Dette er midt i blinken når alle ønsker å reise, å være sosiale og å spise og drikke godt.

Karen Blixens Babette vant 10 000 francs og valgte å bruke pengene på å arrangere et gjestebud av de helt sjeldne.

Nå kan det se ut som om Trøndelags opplevelsesnæring har vunnet i lotteriet som handler om hvor folk velger å reise når verden endelig blir tilgjengelig igjen.

Bon appétit!

Hør intervjuet med direktør i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak, i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...