Nea Radio

Endelig er vinteren her

Nå er den kalde, fine tida her. Hvit nysnø har pyntet hele Trøndelag, sammen med lysene fra adventsstaker og juletre – og på Stiklestad finner du den gode, gamle julestemninga denne helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne helga tar flere tusen julestemte gjester turen til Stiklestad for få med seg førjulshelga Jul igjen som har blitt arrangert hvert år på museumsområdet på Stiklestad siden slutten av 80-tallet. Her kan du oppleve stemningen som skapes når mange hundre fakler tennes, og det lyser lunt fra alle stuer.

Under Jul igjen våkner museumshusene til liv og jula forberedes i alle tun. Barna kan få prøve seg på juleforberedelsene med blant annet lysdypping, juleverksted og spikking. I tillegg er det flere populære fortellerstunder for barn på programmet.

Også i år blir det slakting av julegrisen, men i år flyttes slaktinga til tunet på middelaldergården Stiklastadir. I tillegg kommer over 40 produsenter av lokal mat, husflid og håndverk også til arrangementet for å vise frem og selge sine produkter.

Lokalsamfunnets høytidsfortellinger løftes frem
I høst har over 50 personer fra nærmiljøet jobbet sammen med ansatte fra Stiklestad nasjonale kultursenter med temaet ”Hva er egentlig høytid for deg?” Resultatet er en vakker og tankevekkende utstilling som fyller andre etasje av Molåna under Jul igjen. Utstillingen har fått navnet “Vårres høytid”. Hva betyr høytider for oss? Hvilke forventinger følger med dem? Hvilke følelser utløser de?

Over 30 adventskalendere formidler like mange førjulsfortellinger. Sju dekte festbord forteller om familiefest, tosomhet, jul på jobb, jul med rusproblematikk og jul i fengsel. Ni montre viser ni ulike tolkninger av hva høytid kan være, inkludert høstsanking, spel, Pride og å få beskjed om at du ikke blir utvist fra Norge dette året. En film har fanget ulike høytidsfølelser fra glede til sorg, fra spenning til likegyldighet. Det er et stort spenn i utstillingen. ”Vårres høytid” setter søkelys på mangfoldet av fortellinger som finnes i alle lokalsamfunn. Utstillingen er også åpen og tilgjengelig for alle uka etter Jul igjen.

Jul igjen arrangeres på Stiklestad 7. og 8. desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...