Nea Radio

Nea Radio

Russen 2020:

En annerledes feiring

Annerledes: Andreas Ryggvik Karlsen, russepresident på Thora Storm, har lenge sett fram til russetiden. Den ble ikke helt som han så for seg. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

– Det er kjipt at vi ikke får den avslutningen vi ønsket etter å ha gått 3 år, eller flere, på skole med den samme gjengen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det forteller Andreas Ryggvik Karlsen, russepresident ved Thora Storm. Han skulle egentlig være på Landstreffet i Stavanger denne helgen. Slik ble det ikke da alle russetreff ble avlyst og flere smittevernsregler ble satt i verk. Reisen hadde han bestilt for 1 år siden. Russetiden hadde han sett frem til å feire i 13 år.

– Det eneste positive er at vi har videoundervisning hjemme og at vi ikke må stå opp så tidlig

Videregående skoler skal nå åpne for alle trinn i løpet av uke 20.

Russepresidenten ønsker å være et godt forbilde og at russen skal overholde reglene. Det har ikke vært like lett.

– Det startet bra, men nå har det nok sklidd litt ut for samtlige

Lettere å møtes etter endring av regler

Nå som reglene har blitt endret fra regjeringen fra å være fem personer sammen til tjue, blir det lettere for russen å samles.

– Vi er en russegruppe på 18 personer så nå kan alle være sammen samtidig

De er heldige å ha fått ordnet et lokale som de kan holde til i russetiden.

Tidligere har de møttes i mindre grupper. Russedåpen arrangerte de digitalt natt til 1. mai.

Saken fortsetter under lydfila:

Kan falle utenfor

Det å opprettholde et samhold på skolen, kan være vanskeligere nå som ikke alle kan samles. Thora Storm har derimot laget skolerussegensere til hele skolen, slik at folk føler seg inkluderte. Likevel er det vanskelig å inkludere når man oppfordres til å holde sammen med få og ofte med de samme personene, forteller Andreas.

– Hvis det var et problem før korona, er det ihvertfall et problem nå

Senere feiring

Det er tidligere blitt planlagt en russefeiring i midten av juni.

– Nå som vi får en litt mer normal russetid, får vi vente å se om det fortsatt blir en feiring i juni, sier russepresidenten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...