Nea Radio

"Foldsjøen rundt"

Taket løftet seg i Bruket

Mostadmarkrevyen

Strålende: Mostadmarkrevyen har gjort det igjen. Bjørn Tore Rena gjorde en særdeles lattervekkende figur som prest i "Skogtroill". Stikkord er altervin, diverse sopp fra skogen og hallusinasjoner. Foto: Anne Gundersen

Mostadmark er ikke større enn at de aller fleste er involverte i den lokale revyen. – Men vi må jo ha noen å vitse med også, sier Stig Oddbjørn Aas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det ble sparket ganske så lystig i alle retninger da Mostdamarkrevyen holdt sin andre og siste forestilling for denne gang. Den første fant sted i samfunnshuset i bygda, mens forestilling nummer to ble satt opp i Bruket kulturhus i Hommelvik.

– Det er en lettelse at dette gikk så bra, sa leder i Mostadmarkrevyen, Jens Christian Reberg etter siste forestilling.

– Når en jobber så lenge med et prosjekt, så er det utrolig deilig å se at det treffer. Stig Oddbjørn Aas, som blant annet hentet fram sin populære karakter Selbukjærringa, er enig.

– Du vet, vi er jo de samme folka som holder på med dette i månedsvis. Vi ler ikke så mye underveis og en blir litt fartsblind, så ja, dette var herlig.

Saken fortsetter under lydfila

Politiske undertoner

Mostadmark er ei bygd som har blitt rammet av flere nedskjæringer de siste årene. Dette har ført til at det lille men livskraftige lokalsamfunnet har opplevd en viss befolkningsflukt, noe mostingene kjemper mot med nebb og klør.

Tittelen på årets utgave av revyen, "Foldsjøen Rundt", reflekterer dette. Lenge hang nemlig vannspeilet i den vakre sjøen i en tynn tråd, ettersom eier av kraftverket, Meraaker Brug, ikke ønsket å fortsette driften, noe som ville ha ført til at sjøen hadde blitt tappet ned. Malvik kommune kom på banen, og så langt er naturperlen reddet.

– Dette har vært den største saken for oss det siste året og det er klart at her måtte vi komme med noen betraktninger, ler Jens Christian.

– Dermed ble det naturlig at dette ble tittelen på forestillingen.

Fiber: Hurtigere internett er noe mostingene ønsker seg. En omskrevet utgave av Fever ble derfor et av forestillingens høydepunkt da Kristin Nybrodahl (t.v), Bente Eidem, Liv Hilde Molund og Elisabeth Renå demonstrerte viktigheten av dette. Foto: Anne Gundersen

Bere me

Den tidligere nevnte Selbukjerringa i Stig Oddbjørn Aas sin skikkelse, ble nok en gang et av stjernenummerne under revyen. Denne gangen var kjerringa på date og det på selveste Brittania Hotel. Pyntet til fingerspissene og med strikketøyet i veska ble det en særdeles lattervekkende affære da den utkårede ikke satte nevneverdig pris på innsatsen.

– Etter dette føler jeg meg ganske erfaren på dette med dating, så dersom det er noen som trenger gode råd, enten det gjelder bekledning eller adferd, så er det bare å ta kontakt, oppfordrer Stig Oddbjørn.

Kongelig variete: De fleste skvatt litt da Thomas Johansen, iført kongelige regalier, åpnet munnen som Kong Harald. En ville blitt tilgitt om en trodde at majesteten faktisk var i rommet. Bente Eiden gjorde også en aldeles ypperlig dronning Sonja. Foto: Anne Gundersen

Hedret

Det ble også noen rørende øyeblikk under forestillingen, da to av lagets medlemmer nylig har gått bort.

– Svein Roar Johansen og Gjertrud Knutsen var begge flotte mennesker og svært viktige for oss i Mostadmarkrevyen, sier Stig Oddbjørn. Derfor var det utrolig fint, og også veldig sterkt, å kunne hedre dem med hvert sitt nummer fra scenen i årets revy.

Det er imponerende hva et såpass lite lokalsamfunn kan få til på revyscenen. Så er de også en seigliva gjeng. Og en skal ikke se bort fra at et og annet nummer fra "Foldsjøen rundt" kan konkurrere om gjeve plasseringer under NM i Revy på Høylandet.

Nea Radio gratulerer med svært vel blåst!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...