Nea Radio

Poesikonsert:

Røde neonfargede joggesko

Arbeiderfestivalen i Hommelvik

Poseikonsert: Bjørg Eigard og Karoline Barbøl i Hommelvik bibliotek mandag kveld. Foto: Anne Gundersen

Vart og vakkert blir det når Bjørg Eigard, sammen med Karoline Barbøl, holder poesikonsert rundt diktsamling Bjørgs skrev om tapet av datteren Ingrid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2021 kl 15:13

Da tidligere ordfører i Malvik, Ingrid Aune, døde i en båtulykke 1. august i 2019, ble hele Norge rystet. Den offentlige oppmerksomheten var stor og begravelsen fra Hommelvik kirke ble overført på NRK.

Midt i dette sto familien og midt i familien sto mor Bjørg Eigard.

Hun har ikke snakket veldig mye offentlig om det som skjedde, men til sin egen kunstfestival Lys & refleks i november ga hun i fjor ut diktsamlingen Røde neonfargede joggesko.

– Det var helt overveldende å få så mye støtte etter at Ingrid døde. Det kom virkelig fra fjern og nær, både fra folk jeg kjente og fra mennesker jeg aldri hadde hørt om, sier Bjørg og forteller videre at trangen til å på en eller annen måte uttrykke tapet trengte seg fram over tid.

– Det å miste noen er overveldende i seg selv. Dimensjonen med at kjæresten hennes også omkom og at jeg gjennom dette ble kjent med familien hans, gjorde det enda mer overveldende.

Etter et halvt års tid begynte ordene å presse seg på hos Bjørg. Hun begynte å skrive og hun skrev, tømte seg for ord, i et par måneder. Følelsene måtte ut etter den voldsomme hendelsen.

– Deretter la jeg alt bort, før jeg etter noen uker tok diktene fram igjen. Da så jeg at her er det noe, jeg gjenkjente en kvalitet i arbeidet.

Hun bestemte seg for å selvpublisere diktsamlingen og nå er det første opplaget utsolgt. Hun har bestilt et til.

– Boken har blitt tatt veldig godt i mot, sier Bjørg og forteller at også en sorggruppe har kjøpt inn boken.

– De skal bruke det i sorgarbeid. Jeg vet ikke hvordan dette arbeidet har gått, jeg har bare gjort mi greie, men det er fint å tenke på.

Diktene handler om alt fra den rå og nakne sorgen ved å miste et barn, via den offentlige siden av Ingrid og til alt det praktiske som må gjøres etter at en man ikke burde oppleve å miste går bort.

– Ingrid vil bestandig være med meg, jeg vil aldri komme over tapet. Men jeg lærer meg å leve med det, avslutter Bjørg Eigard.

Konserten som holdes i Hommelvik bibliotek mandag kveld, hadde urpremiere under Lys & refleks i november.

Hør intervjuet med Bjørg Eigard i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...