Nea Radio

Queens of 705 sang vinteren inn

Foto: Anette Fossmo

Damekoret fra Elvran inviterte publikum til vinterkonsert på Kimen kulturhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2019 kl 23:00

Søndagskveld holdt damekoret Queens of 705 vinterkonsert på Kimen kulturhus i Stjørdal. Der kunne de by på alt fra mer tradisjonelle toner som Bruremarsj av Førde til populære pop-slagere som Girls just want to have fun. Med seg på laget hadde de invitert Operaskolen ved Opera Trøndelag og bratsjist Frøydis De Damas, i tillegg til dirigent og solist Mildred Marita R. Røthe og pianist Brage Kristian Einum. Sammen skapte de en dynamisk, musikals aften som publikum både kunne nyte og til tider delta på, da det også var lagt inn allsang i programmet. Flere måneder har gått ned i å sette konsertdrømmen til livet og forberedelsene for kvelden har tatt tid.

Saken fortsetter under radiointervjuet

- Vi har holdt på helt siden sommeren startet! Så dette har vi holdt på med lenge, forteller leder i Queens of 705, Anne Margrethe Bang-Larsen.

Operaskolen ved Opera Trøndelag kom og sang, og de var i jungelen som vi hørte. Det var veldig vakkert å høre på. Også er vi veldig glad for at vi fikk med oss Frøydis De Damas, som bor i Elvran, men som spiller bratsj i Trondheim symfoniorkester og Trondheimsolistene. Og det var en vakker nytelse å sitte og høre på, legger hun til.

Flere dimensjoner: Kor, solist, opera og instrumenter

Korets program er variert og de fremfører ulike genre og stiler, så kveldens vinterkonsert hadde noe for alle og enhver. Man kommer heller ikke unna å bli imponert over de andre innslagene som blir presentert. Dirigent Mildred Marita R. Røthe tar deg med storm med sin imponerende sangstemme når hun har solistrollen i koret og bratsjist Frøydis De Damas kan trollbinde de fleste med sine vakre toner. Barna fra operaskolen viser en energi og en formidlingsevne som de fleste bare kan drømme om. Og helt til slutt kommer pianisten Brage Kristian Einum, som knytter alle numre sammen til en musikals helhet. Det er mange elementer som gir denne konserten en ekstra dimensjon, noe som fungerer veldig godt.

- Det er alltid gøy å ha med operaskolen. Vi har hørt en del av de tidligere og de var full av liv og lyst. Det var skuespill og opera dette, så vi har kommende stjerner i vente, sier Bang-Larsen.

Fornøyd

Dirigent og solist Røthe slutter ikke å imponere, og har også arrangert Vil du værra med mæ hjæm til kveldens vinterkonsert. Noe kor-kollegaene setter stor pris på.

- Vi er veldig fornøyd med kvelden. Spesielt fornøyd er vi med urfremføringen av Vil du værra med mæ hjæm, som Mildred Marita R. Røthe har arrangert. Det var en fantastisk glede å synge den og vi har hatt det så gøy med denne på øvelse, forklarer Bang- Larsen.

Hun får støtte av kor-kollegaene Brit H. Leikvoll og Lillian Balsvik.

- Nå er vi jo ferdig med dette her arrangementet, men vi har jo nye oppdrag som venter på oss. På torsdag skal vi synge til Stjørdal sanitet sitt førjulsarrangement. Det gleder vi oss til, vi har sunget for Stjørdal sanitet tidligere og de er en artig samarbeidspartner å ha, smiler Lillian Balsvik.

- Det er jo det som er så gøy! Vi får jo forespørsler nå og da om forskjellige arrangement som vil ha oss til å synge, det synes vi rett og slett er gøy, legger Brit H. Leikvoll til.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...