Annonse
Nea Radio

Midt-Norges første Stafett for livet er over!

Et helt døgn har gått siden kreftforenings stafett startet, slik har de siste 24 timene gått.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

I nesten 24 timer har 40 lag og 61 Fightere jogget, løpt og gått i løypene rundt midtsandtangen i Malvik. I nesten 24 timer har de i fellesskap hedret og støttet kreftrammede og andre som har blitt berørt av samme sak. I tillegg til de som har deltatt som løpere, er det også en hel mengde frivillige og besøkende som har tatt turen innom det siste døgnet for å vise sin støtte og heie frem deltagerne. Nå er Midt-Norges første Stafett for livet over og flere timer med gråt, opplevelser, aktiviteter, sang, slit og ikke minst samhold er over for i år. Men et av årets kanskje viktigste arrangement kommer forhåpentligvis tilbake neste år, med håp om et litt bedre vær, men med samme stå-på vilje som i år.

Saken fortsetter under lydklippet

Nå som det nærmer seg slutten er de som har oppholdt seg på området i nesten hele døgnet slitne, fordi det har vært et hektisk døgn, likevel uttrykker Kirsti Hamre Nilsen at det nesten er litt synd det er over. For det har tross alt vært et helt fantastisk arrangement.

- Det har vært hektisk, det har vært fantastisk og det har vært så mange mennesker som har vært så spreke. Vi var ikke heldig med været, men det gjorde ingenting. Under lysseremonien sto vi under øsende, pøsende regn og hørte på nydelige sanger, nydelig tale og så på lysene. Vi felte nok en tåre alle sammen, sier en smilende Hamre Nilsen.

- Det er nesten litt synd at det er over, men samtidig så er vi veldig slitne, så det er kanskje greit at det avsluttes nå. Vi skal jo også rydde en del. Men jeg tenker på alle som har løpt og gått, og løpt og løpt. Det skal bli hardt å gå på jobb i morgen tror jeg, ler hun.

En helt spesiell seremoni

Lysseremonien Hamre Nilsen snakket om begynte klokken 22.00 i går kveld. Da samlet alle seg foran scenen til en velfortjent men følelsesladet pause. På dette tidspunktet var det nesten slik at det passet seg med regn. Det var en helt spesiell stemning da lysposene ble tent å lyste opp i mørket, og alle samlet seg for å sørge og tenkte på de som har gått bort i regnet. Uansett om man kjente nabomannen eller ikke, fikk man følelsen av et utrolig sterkt fellesskap, som sto sammen i samme sak. Det er nærliggende å tro at ingen som deltok under lysseremonien ville vært den foruten.

Etter lysseremonien var over fortsatte stafetten og til tross for at klokken nærmet seg 23.00 på kvelden kunne man se lys fra hodelykter gjennomgående fra hele løypen.

- Jeg har forhørt meg litt omkring og det har alltid vært en i gang. Nå mot sluttet går hele laget, for de får jo tre klikk for hver runde, forteller Hamre Nilsen.

- Jeg vet ikke hvor langt vi har kommet nå, men rundt klokken 09.00 lå vi på omkring 700 mil til sammen. Nå ønsker vi å komme oss så langt at det er det samme som om vi skulle gått rundt månen, men da må vi opp i rundt 1000 mil. Men det er jo de vi håper på, smiler hun.

Håper på Stafett for live comeback neste år

Arrangementet har tiltrukket seg mange frivillige og Hamre Nilsen har en teori om hvorfor mange føler for å bidra til et slikt opplegg.

- Jeg tror det er mange som på en eller annen måte er rammet av kreft. Enten det er en selv, en slektning eller noen man kjenner. Her kan man vise respekt for både de som har tapt og de som har greid seg. Jeg synes det er en fantastisk dag å markere kreften dag, eller hva man skal kalle det. I alle fall synes jeg det har vært fantastisk, forteller hun.

- Nå håper vi at vi får det tilbake neste år og at vi får godt vær da, avslutter en latterfylt Hamre Nilsen.

Når km og runder var ferdig talt viste det seg at deltagerne har løpt 10043 km og 11816 runder til sammen!

Nøkkelord

Annonse