Nea Radio

Jon Niklas Rønning - avsluttet med stående applaus

Foto: Anette Fossmo

For første gang begir Jon Niklas Rønning seg utpå et soloshow og beviser med glans at han klare å reise alene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredagskveld ble forestillingen «Jeg reiser alene» av Jon Niklas Rønning satt opp på Kimen Kulturhus, som er et av flere steder i Trøndelag han besøker i sammenheng med sin turné. De fleste kjenner nok Jon Niklas i forbindelse med humorduoen «Bye og Rønning», men beviser med sin soloforestilling at han også briljerer alene. Dette bekreftes via reaksjonene fra publikum.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Anette Fossmo

Humor kan være et vrient fag, fordi det alltid er en sjanse for at det som blir vist ikke treffer. Dette klarer Rønningen å løse ved å trekke frem situasjoner og aktualiteter som alle på en eller annen måte har opplevd eller tenkt på selv. Vi alle har vært igjennom den ikke fult så imponerende konfirmasjonssangen med nødrim skrevet av et stolt familiemedlem, selvfølgelig til den kjente og kjære låten bamsefar i lia, eller den innholdsløse taleren som bruker mer tid på å teste mikrofonen, enn det virker som han har brukt på selve talen.

Varm, personlig og rørende humor som treffer

Forstillingen er faktisk så godt sammensatt at det er vanskelig å trekke frem et spesielt høydepunkt. Dette tror jeg de fleste som satt i salen vil kunne skrive under på, da det var høylytt latter gjennomgående og det hele avsluttet med stående applaus. Men som i alle forestillinger er det jo noen innslag som setter dypere spor enn andre, det å lese opp sitater fra Paradise Hotell som et nasjonalteater-drama er ett av dem. Men noe av det det mest imponerende Jon Niklas gjør dukker opp helt på tampen, da han snakker med noen fra publikum, og improviserer en sang ut ifra informasjonen han har fått. Ikke bare husker han alle detaljene som publikum har gitt han, han klarer også å komponere en låt som rimer og hvor historiene til de ulike menneskene blir dratt inn i hverandre. Bare dette i seg selv viser at Rønning står støtt i sitt fag og at han med trygghet kan reise alene.

Det er en varm, personlig og rørende forestilling hvor musikalitet og humor blir presentert i skjønn forening. Og Jon Niklas Rønning beviser at han er stabil både innenfor humorfeltet og musikkfeltet. Det er også nødvendig å nevne Rønnings støttespillere, Ole Morten Aagenæs og Pernille Øiestad, som imponerer med sine fremragende vokaler og hjelper å knytte sammen showet til en helhetlig, musikalsk opplevelse. Og det er i aller høyeste grad en opplevelse som er verdt å få med seg.

Trøndermusikk og trønderhumor i DNAet

Det var en tydelig fornøyd Jon Niklas Rønning vi møter backstage. Det viser seg at det er litt ekstra spesielt for han holde forestilling i Trøndelag. Han har nemlig mye slekt og røtter i Åsenfjorden, og flere av hans familie hadde tatt turen til Kimen for å få med seg forestillingen hans. Han forteller om hvordan det var å holde sin første soloforestilling på Stjørdal.

- Det var en utrolig fin stemning, fordi jeg føler meg litt som en skaptrønder i og med at jeg hadde mine barndomssomre i Åsenfjorden. Trøndermusikk og trønderhumor har vært en del av DNA mitt hele tiden. Og jeg fikk jo alt bekreftet i kveld, for det var jo helt fantastisk stemning, til og med stående applaus på slutten. Jeg koste meg glugg i hjel på scenen, det sklei helt ut fordi vi hadde det så gøy. Det ble masse improvisasjon og god stemming, i tillegg til at vi kjørte et litt stramt musikalsk løp som vi pleier. Jeg elsker Kimen, det var veldig fint, forteller Jon Niklas Rønning

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...