Nea Radio

Hommelvik juniorkorps bringer julestemning med førjulsfest

En tur på Karlslyst Gård denne helgen vil gi en ordentlig følelse av jul

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I helgen sørger Hommelvik juniorkorps for å gi julestemning med sitt arrangement «Førjulsfest i fjøset», hvor de tilbyr både graut, kaffe, julemesse og ikke minst konsertopplevelse med arrangøren selv. Arrangement har blitt litt av en juletradisjon og feier i år 15.års jubileum.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Vi er på Karlslyst Gård i Hommelvik og her har Hommelvik juniorkorps grautfest. Detter er et arrangement som vi i år har 15.års jubileum for, så det er en viktig tradisjon for oss. Vi synes det er veldig stas at det har kommet så mye snø, for det blir ekstra trivelig å lag julestemning, smiler Agnes Johanne Omenås.

- I tillegg til forestillingen har vi en julemesse med hjemmebakst og husflid som foreldre har laget, det er kaffe på tunes og vi har en café hvor folk kan kjøpe seg nystekte sveler og andre godsaker. Og graut selvfølgelig, fortsetter hun.

Jul, forestilling og god stemning

En av hovedrollene i korpsets forestilling er Vilma Sivertsen Hell, som spiller nissemor. Og ifølge den unge nissemoren er det ikke spesielt skummelt å stå på scenen.

- Man er nervøs i starten, men når det først begynner så er det bare gøy. Man glemmer egentlig at alle sammen er der. Vi hadde god kontroll og hadde øvd mye, så vi viste at det ville gå veldig fint, forteller Sivertsen Hell.

- Før kunne jeg ikke høre julesanger før desember, men nå har jeg jo hørt på julemusikk hver dag i forbindelse med det her. Man bare gleder seg masse til jul og til forestilling, på grunn av den gode stemningen, smiler hun.

Gretten nissefar, stresset nissemor og en kjempeinnsats på scenen

Nissemor begynner å bli stresset for og bli ferdig i tide når nissefar nekter å komme ut av sengen. Hun ser seg nødt til å mobilisere hele husholdningen for å få hjelp og redde julen slik at alt er på plass til julekvelden. Dette resulterer til en koselig og morsom forestilling med både musikk, dans og teater. Det er umulig å ikke få julestemning når det energiske korpset fremfører alt fra Selmas sang til Vårres jul. Og gjennom sang, dans og korpsmusikk kommer det mus, katter, nissebarn – til og med en ku, for å dra nissefar ut av sengen.

- Jeg er utrolig stolt, de som står på scenen er fra 7 til 20 år. Noen har vært med både 12 og 13 år, mens for andre er det første gangen. Men de alle står på scenen med den største selvfølgelighet og gjør en kjempeinnsats. Det er utrolig gøy å se på, sier Omenås.

- Etter denne helgen kommer jeg til å bli litt lei meg, siden det betyr at det er et helt år til neste gang. Men det skal gå fint, ler Sivertsen Hell.

- Men nå har jeg i alle fall noe å gjøre når dette er ferdig, nemlig å leke i snøen. Det gir jo bare enda mer julestemning. Det er ikke en gang desember, men det hjelper at det kommer snø, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...