Annonse
Nea Radio

Anti-gledelig jul:

Galskap satt i et slags system!

Det glade vanvidd: Under avslutningen på konserten med Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening ble det tilløp til opptøyer blant fansen. Foto: Anne Gundersen

Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening kastet seg over Cafe´ Rampa i Hommelvik lørdag kveld. Det hele er rett og slett vanskelig å beskrive.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2019 kl 20:13

Annonse
Annonse

At tindrende barneøyne, dompapper og julenek kan ha en bakside er noe de aller fleste har kjent på. Derfor brølte en fullsatt Cafe´ Rampa forløsende av latter da noen endelig satte ord på følelsen av at jula kan bli for mye av det gode.

Hvorfor har ikke du kjøpt gave til meg når jeg har kjøpt gave til deg? Hvorfor tenkte jeg ikke på at jeg kom til å få pinnekjøtt isteden for ribbe til jul da vi giftet oss? Den slags.

Men, så det er sagt, dette handlet også et svartere alvor, som det å oppleve krangel og bråk når foreldre tar seg en tår over tørsten eller at mamma helt glemmer at det er jul.

– Vi er en haug med folk som har skrevet julesanger fra egen livserfaring, så det blir jo litt av hvert, sier hovedvokalist Andreas Aasarød, innflytter til Langåsen i Hommelvik, etter konserten.

– Det er mye humor her, men det er også ting vi kanskje ikke liker så godt å forbinde med jula.

Saken fortsetter under lydfila:

Intervju med Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening
På bildet: Haavard Svenning, Magnar Krutvik, Andreas Jarlalein Knutsen, Andreas Aasarød, Stein Hofstad og Svein Terje Aspen.

Diskoillusjonist

Med seg på laget hadde de mer eller mindre lokale Svein Terje Aspen. Han fungerte som konferansier, poet og illusjonist under showet og har vært fast innslag under julekonsertene så langt. Aspen har tidligere uttalt til Nea Radio at han har følt at han har fått utvikle nye sider ved seg selv gjennom samarbeidet med bandet. Langåsen Høytids- og Merkedagssangforenings medlemmer hevder imidlertid at de knapt nok vet hvem Svein Terje Aspen er.

– Vi traff ham vel på Tinder, antar et bandmedlem. Men Andreas Aasarød mener bestemt at Aspen ganske enkelt dukket opp i hagen hans sent en kveld.

– Der sto han da, med flosshatt, hvite silkehansker og et par dobørster og jeg tenkte at han må vi vel kunne bruke til ett eller annet. Dermed ba jeg ham vente litt mens jeg gjemte unna ungene og ba ham inn. Siden har han hengt rundt i kullissene.

Diskoillusjonist: Til fengende rytmer bergtok illusjonist, poet og konferansier Svein Terje Aspen publikum. Bandet vet ikke helt hvem han er eller hvorfor han bestandig dukker opp, men det gjør han altså. Foto: Anne Gundersen

Massevis av merkedager

Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening begynte som en julekalender på Facebook.

– Anti-gledelig jul kalte vi kalenderen og det har også blitt navnet på konserten.

– Så oppdaget vi at det fantes flere merkedager og vi begynte med å ta for oss fastelavn. Etter at vi hadde laget en kalender om det, ble det både påske, pinse og innklemtdager, forklarer Aasarød.

– Når det gjelder innklemtdager har vi laget en sang vi kan bruke såpass ofte at den har blitt en hit.

Stein hakke toilatt

Rampas innehaver, Stein Hofstad, lo seg krokete gjennom hele konserten. Ryktet forteller at han faktisk ble observert liggende på gulvet i artistgarderoben mens han forsøkte å få kontroll over krampelatteren.

– Jeg har hatt mye rart på scenen her opp gjennom årene sa`n Hofstad på Rampa i Hommelvika etter at han hadde fått tørket tårene.

– Men noe så gjennomført vanvittig som dette har jeg aldri, aldri opplevd.

Så er det bare å glede seg til neste jul, for Langåsen Høytids- og Merkedagssangforening er allerede booket til en ny konsert i 2020.

Nøkkelord