Nea Radio

Direktesendte «En ustabil verdensordning» i Bruket Kulturhus

Foto: Anette Fossmo

Likestilling er alltid et viktig tema å snakke om, sier Kristine Holden (16)

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 22:56

Lørdag ettermiddag inviterte Ingrid Aunes Minnefond til samtalen «En ustabil verdensordning - Hvorfor er det farligst for kvinner». Et arrangement hvor flere av Norges fremste kvinner holdt en paneldebatt i forbindelse med å markere Ingrid Aunes 34 årsdag.

Saken fortsetter etter lydklippet

I all hovedsak dreide samtalen seg om land hvor kvinner fortsatt er undertrykt, der det foregår konflikter som går mest utover kvinner og hvor det er politikk som er kvinnefiendtlig. Selv om vi i 2019 lever nokså likestilt i vesten, er det fortsatt en lang vei å gå flere andre steder i verden. Det finnes fortsatt land hvor volden utført mot kvinner har blitt til det verre siden 2015, hvor det forbys kvinner å ha en jobb og egen økonomi.

Veldig spesiell dag for veldig mange

Da de tre engasjerte jentene Kristine Holden (16), Kine Emilia Westöö (20) og Kristin Nybrodahl ( 18) hørte om arrangementet, var de bestemte på at dette var noe de ikke ville gå glipp av, men det er ikke bare å komme seg til Oslo. Løsningen ble derfor å kontakte arrangørene i Oslo å høre om det var mulig å få direktesendt samtalen til Bruket Kulturhus i Hommelvik.

- Vi snakket litt om at det var flere av oss jentene i Hommelvik AUF som ville møtes i dag, fordi det er en veldig spesiell dag for veldig mange. Også ble vi oppmerksomme på at de skulle arrangere denne samtalen i Oslo, og da hadde vi veldig lyst til å dra, men det er jo ikke bare å komme seg til og fra Oslo. Så vi snakket med noen vi kjente der og avtalte at de skulle overføre det til oss, slik at vi også fikk høre det. Så tenkte vi at da kan vi jo likeså greit invitere resten av Malvik til å se det sammen med oss, så vi er veldig fornøyde med at det komme så mange, forteller Kristine Holden.

- Ingrid er og var veldig viktig for oss, legger hun til.

- Jeg er veldig glad for at det kom så mange som det gjorde og ville dele denne stunden med oss, sier Kine Emilia Westöö.

- Jeg synes det var en veldig bra paneldebatt, de var flinke til å diskutere flere tema rundt et så viktig emne som kvinnes rettigheter i den verden vi lever i dag, fortsetter hun.

Hun for støtte av Holden, som er enig i det Kine Emilia Westöö sier.

- Som Kine sier, det er en veldig bra debatt. Også er synes jeg den er veldig i Ingrid sin ånd, fordi jeg vet dette er et tema som hun brydde seg veldig om og var veldig engasjert i. Det er nok noe de har tenkt på når de har valgt tema, og jeg tror de har valgt veldig riktig. Jeg synes det var veldig fint.

Må vise solidaritet til de som ikke har samme rettigheter

Når de hører om at det finnes land i verden hvor kvinner ikke har friheten til å leve sitt eget liv, er jentene samstemt om at det er forferdelig at det er noen som lever slik i 2019. Det er en urettferdighet og et emne som er viktig å sette på dagsorden, derfor synes de at årets tema for Tv-aksjonen passer ekstra godt.

- Det passer veldig bra. Det er som sagt veldig viktig å sette det på dagsorden og fremme dette tema, slik at flere kan bli opptatt av å vise solidaritet til kvinner som ikke har like mange rettigheter. Så det er veldig bra, forklarer Westöö.

Holden er enig i at dette er et viktig tema, og har en klar oppfordring til folket når det kommer til tv-aksjonen.

- Likestilling er alltid et viktig tema å snakke om. Så lenge det finnes noen grupper som blir undertrykt, så må vi fortsette å snakke om likestilling. Derfor håper jeg at så mange som mulig har lyst til å bli bøssebærer i morgen for å være med på og bidra til at kvinner i andre land skal få samme rettighetene som oss, avslutter Holden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...