Nea Radio

Regnvåt trubadur på bøljan grå

Fjordamerra: I helga arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne for 2019 i Trondheim og hundrevis av båter er på vei mot kanalen i byen. Den gamle geitbåten Fjotdamerra er en av dem! Foto: Privat

Rundt 200 båter er på vei til Trondheim i forbindelse med Forbundet KYSTENs landsstevne for 2019. Selbygg, trubadur og lærer, Eilert Otten, svingte årene i en av dem en stund.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Han er mest kjent for å traktere gitaren i mer eller mindre brune kneiper på nattestid. Så å ro en geitbåt over åpent hav er ikke nødvendigvis det man forventer at Eilert Ottem skal bruke kreftene på.

– Nei, muligens ikke, sier den glade trubadur.

– Men en må vel kanskje forvente det uventede når det gjelder meg. Han forklarer at han har vært med å ro den gamle geitbåten Fjordamerra en etappe fra Magerøya og fire mil nordover. Båten er hjemmehørende i Årvågsfjorden i Aure kommune og Eliert forteller at han skreik seg til å få bli med.

– Jeg er jo den eneste selbyggen, resten av gjengen er hjemmehørende her ute i havgapet. Så nå føler jeg at jeg har gjort mitt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Privat

Sjarmøretappe

Eilert satt på hurtigbåten da Nea Radio fikk kontakt.

– Den siste etappen, sjarmøretappen, den er for de vakreste menneskene. Dermed ble jeg satt av. En kan jo ikke skremme folk heller. Han har det bra der han sitter etter vel gjennomført oppdrag.

– I dag er jeg i det minste tørr. Det var noe annet i går. Du vet, eskimoene sies å ha 200 ord for snø. Jeg er sikker på at jeg kunne ha diktet opp minst 40 ord for regn i går. Alt fra de store svære dråpene, til de bittesmå som trenger seg helt opp i milten. Vi hadde alt det i går.

Fin form

– Jeg føler meg i god form og er ikke nevneverdig preget. Men den siste etappen i går, den var tøff, innrømmer Eilert.

– Vi skulle egentlig ro til Leksa. Men de meldte så stygg vind over det siste lille havstykket at vi ble nødt til å ta i skikkelig for å rekke til en trygg havn. Han bedyrer å ikke føle seg sår i armene på tross av den noe uvante eksersisen.

– Det går helt fint, men det er ikke sikkert jeg klarer å spille med gitaren på ryggen de nærmeste dagene. Jeg spiller jo akustisk og de kan være litt uhåndterlige de beista der. Men utover det føler jeg meg helt fin.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...