Nea Radio

Prestøyhytta i ny drakt

PRESTØYHYTTA: Fint plassert i lia over Prestøyan i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

I løpet av vinteren har Prestøyhytta blitt utvida og oppgradert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den Norske Turistforening, DNT, feirer 150 år i år, og sommersesongen er igang i fjellet. Ekspedisjonen "Norge på tvers" som går fra fjorden ved Stjørdal til svenskegrensa ved Sylan har blitt en populær tur, og langs denne ruta ligger Prestøyhytta.

I løpet av vinteren har hytta fått et betraktelig løft. Med nytt inngangsparti og påbygg med ekstra sengeplasser og tørkerom er det nå mulighet for å ta imot flere gjester enn før. Og hytta er godt besøkt. 7-800 stikker innom årlig, enten på ski eller til fots. Per Morten Storhaug er ansvarlig for å fylle på med mat og ved og se til at alt er i orden oppe på hytta sesongen igjennom, og han er fornøyd med arbeidsinnsatsen som er lagt ned på Prestøyhytta i vinter.

Hytta er selvbetjent turistforeningshytte med matlager og om lag 25 sengeplasser, og skal du overnatte trenger du ikke å pakke så mye mer enn en lakenpose. Men selvbetjente hytter må man ha nøkkel for å få tilgang til, og denne kan man låne mot et depositum dersom man er medlem i DNT.

"Med klopper på myrene fra parkeringsplassen på Vekta er det en 6 km fin tur opp til hytta, og det kan være et passe mål for barnefamilier eller folk som ikke nødvendigvis er topptrente. Den aller siste kneika opp til hytta er bratt, men når man vel er oppe åpner det seg og utsikten er flott," sier Per Morten Storhaug.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...