Nea Radio

Lokalt kokketalent med drømme-CV

Even Evjen er strålende fornøyd med sine opphold hos Frantzén og Noma. Foto: Per-Erik Ofstad

Flere av Michelin-guidens ypperste restauranter kan 20-årige Even Evjen føre opp på CV-en allerede før han har tatt fagbrevet som kokk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Even Evjen er bare 20 år, men har allerede jobbet hos to av Europas aller beste restauranter. Nå er han en del av teamet som skal gjøre Speilsalen til Trondheims matfaglige flaggskip.

Referanser fra restaurant-eliten

Evjen startet sin reise mot fagbrevet på Selbusjøen Hotell og Gjestegård i Selbu. Der har han vært lærling i tre år, men på toppen av dette har han brukt sommerferiene til å skaffe seg erfaring fra noe av det ypperste restaurantbransjen har å by på. I fjor sommer var selbyggen på et internship hos Sveriges beste restaurant, Frantzén. Stockholms-restauranten har tre stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Fra Selbusjøen Hotell og Gjestegård til Speilsalen via Frantzén og Noma

Denne sommeren har lærlingen tilbrakt hos Noma i København. En restaurant som flere ganger har blitt kåret til verdens beste. -De er en veldig anerkjent restaurant som det er ganske stort å få jobbe hos, sier Evjen. Videre forteller han at han fikk være med på alt fra innhøsting av råvarer på lokale gårder til siste finpuss av rettene før servering. - Jeg slapp heldigvis å stå i oppvasken, avslutter den jordnære matentusiasten.

Tommel opp for to måneder på Noma Foto: Privat

Et år hos Speilsalen venter før fagprøven

-Speilsalen med Christopher Davidsen i spissen er helt fantastisk. Vi har uten tvil et av Norges aller beste kokke-team. Det sagnomsuste fine dining-konseptet til Britannia Hotell har fått gode anmeldelser i riksmediene, og mange tror at det venter stjerner i Michelin-Guiden neste år. -Fokuset er på lokale råvarer og det serveres blant annet kamskjell fra Hitra, villaks fra Rørvik og skinke fra Kvinesdal.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i Speilsalen. Foto: Privat

Høye ambisjoner

-Akkurat nå er målet å være en del av Christopher Davidsens reise mot internasjonal anerkjennelse. Sølvvinneren fra Bocuse d'Or har høye ambisjoner, og er et flott miljø å befinne seg i for en lærling. På sikt er kokke-landslaget en drøm for lærlingen som allerede har fått tilbud om å dra tilbake til København. -Jeg har jo på en måte et tilbud om å komme tilbake til Noma, så det kan godt hende at jeg drar tilbake dit.

Evjen om oppholdet på Noma, Speilsalens fremtid og ambisjoner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...