Nea Radio

Bevilget tilskudd til samiske språkprosjekter

Illustrasjonsfoto

Sametingsrådet har bevilget 900 000 kroner til sørsamiske språkprosjekter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det Norske Bibelselskap fortsetter arbeidet med sørsamisk bibeloversettelse, og mottar 300 000 kroner til arbeidet i 2021.

ABC Company E-skuvla AS får 300 000 kroner til å tilpasse det digitale læreverktøyet deres til sørsamisk. Det skal benyttes ved sørsamisk språkkurs, så elevene kan lære seg sørsamisk uavhengig av plassering av eller og bosted.

Sørsamiske Åarjelsaemin vierhtiesåafoe/Sørsamisk kunnskapspark har fått 300 000 kroner i støtte til å utvikle en 3D-plattform som kan brukes som språkarena. Det er en digital plattform som kan brukes til opplæring, men også brukes som kommunikasjons- og språkarena. Plattformen har samisk språk og samiske områder/steder som grunnlag.

– Digitale ressurser er gode verktøy i språkutviklingsarbeidet. Derfor ser Sametinget det som nødvendig å bevilge tilskudd til slike digitale ressurser, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR).

Den Norske Kirke skal i år også avholde samisk konfirmantleir, og har fått 97 000 kroner til formålet. Her vil både nord-, sør- og lulesamisk språk bli brukt, samisk ungdom fra hele Sápmi møtes med hver sine språk, og det er tilrettelagt for det.

Sametinget ser det som nødvendig å styrke spesielt lule- og sørsamisk. I Sametingets språkstrategi Giellalokten legges det vekt på at språksituasjonen for lulesamisk og sørsamisk er dårlig, og derfor er det viktig å legge ressurser i å utvikle disse språkene.

– Jeg synes at det er gøy at vi har fått dele ut tilskudd til så mange gode søknader. Det gir stor motivasjon å jobbe med samiske saker når befolkningen viser så stor interesse i å utvikle samiske språk, sier Mikkelsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...