Nea Radio

Bør Børson Jr

– For en gjeng!

Foto: Per Magne Moan

Noe av det aller beste teatergjengen med adresse Eidet i Ålen, har gjort!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2019 kl 01:16

Søndag kveld gikk den siste forestillingen av Ea-gjengens oppsetting av Bør Børson Jr av stabelen i Rallaren, og for en finale!

Sjelden har gjengen levert bedre enn oppsettingen av Falkbergets kramkar, Børson Jr.

Det er strenge føringer fra rettighetshaverne av musikalen, men likevel klarer regissør Ingunn Tronsmed og resten av gjengen å gjøre dette til sin egen forestilling. Og målet før premieren var jo å ta Bør "hemmat åt Ålen".

Begeistret publikum

Det er et stort ensemble i aksjon og stykket har både dansere, sangere korister og haugevis med statister, og på den siste forestillingen søndag kveld, satt absolutt alt som det skulle.

Nå vet ikke Nea Radios utsendte hvordan de andre forestillingene har gått, men ryktene sier begeistret publikum og trampeklapp hver kveld.

Stian Grønli

Det er ikke rettferdig å trekke fram enkeltpersoner i oppsettingen, men det er vanskelig å ikke nevne hovedkarakteren, som blir spilt av Stian Grønli. Han er helt fersk i Ea-gjeng sammenheng, men har tidligere vært med Bergstaden Teaterlag på oppsettinger.

Grønli er som skapt for rollen som Bør og kjemien mellom ham og Josefine Torsøien, spilt av Monica Leinsvang, er glimrende.

Selv sier han til Nea Radio etter forestillingen, at dette var skikkelig moro og at han nå nesten forventer å få være med Ea-gjengen også ved senere anledninger.

Alle go'låtene

Oppsettingen er som sagt basert på Egil Monn-Iversen og Harald Tusbergs musikal fra 1974, noe som betyr mye sang og musikk. Det betyr også at alle de kjente melodiene fra TV-serien på 70-tallet, er med.

Og muligens er det ennå noen, undertegnede inkludert, som går rundt å nynner på "Å æ elske han Bør" eller "Et nystekt wienerbrød".

Ekstraforestilling

Billettene ble revet bort og Ea-gjengen måtte i hui og hast sette opp en ekstraforestilling søndag. Og når hver forestilling varer godt over to timer, så var det en sliten gjeng som kunne innkassere hyllesten fra et begeistret publikum litt etter klokken 21.30 søndag kveld.

Vi fikk en prat med noen i gjengen etter forestillingen, blant annet hovedrolleinnehaveren:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...