Nea Radio

VIDEO OG BILDER: 10-årsjubileum for VM i Rørospols i polsens eget Mekka

HOLDER LIV I DANSETRADISJONEN: 

I helga ble VM i Rørospols arrangert for 10. gang på Vauldalen Fjellhotell der landets beste musikere i sin sjanger samlet folk til dans.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Petra Emly og Jon Peder Aspås var de første som plukket hjem den ærefulle førsteplassen i VM i Rørospols i 2007. Tradisjon tro var de to to med under helgas fest på Vauldalen. Foto: Marit Manfredsdotter.

I helga ble VM i Rørospols arrangert for 10. gang på Vauldalen Fjellhotell der landets beste musikere i sin sjanger samlet folk til dans.

Det var Brekken Spell og Danselag med Rolf J. Feragen i spissen som tok initiativet til ei helg med dans og spill i fokus i 2007. Arrangementet er blitt en tradisjon der også utlendinger tar turen til Vauldalen for å bli med på festen.

De som sørget for at det ble god stemning og liv på dansegulvet fredag kveld var Småviltlaget, Glåmos spellmannslag, Dalakopa, Grenselaget, Søndre-Trondhjems spellmannslag og Brekken spellmannslag.

Festen i helga bød også på kurs i både spill og dans, konsert i Vauldalskoia, god hjemmelaget mat og fri adgang til regionenes beste dansegolv.

- Det er viktig at ikke alle arrangementer i distriktet blir plassert på Røros. Det finnes så mye mer å by på i denne regionen, og det viser ikke minst dette arrangementet, sier Rolf J. Feragen. Det kunne også vertinne på Vauldalen, Jorid Skott Svendsen, skrive under på:

Bruno Goldenbeld fra Nederland hadde reist  til Vauldalen for å få med seg dansen han arbeider hardt for å få presentert i sitt hjemland:

Hele Dalakopa var samlet til 10-årsjubileet. Se video fra kvelden her:

 

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6785

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...