Nea Radio

Styrker Røros som lokalmathovedstad

- Her blir det ny bakeridrift igjen, sier daglig leder Kjersti Løvnes Vedum ved Røros Delikatesser og kjøkkensjef Magnus Häggblom ved Røros Hotell. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Det blir ny bakeridrift i gamle Dahls Bakeri på Røros. Røros Hotell og Galåvolden Gård går nå inn som eiere i Røros Delikatesser og åpner nytt stenovnsbakeri. Navnet blir "Bakeriet på Røros". I tillegg flytter Røros Delikatesser før jul inn i Reiselivets Hus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det blir ny bakeridrift i gamle Dahls Bakeri på Røros. Røros Hotell og Galåvolden Gård går nå inn som eiere i Røros Delikatesser og åpner nytt stenovnsbakeri. Navnet blir "Bakeriet på Røros". I tillegg flytter Røros Delikatesser før jul inn i Reiselivets Hus.

Planene ble presentert for pressen onsdag. Røros Food & Beverage Group trekker seg dermed helt ut av Røros Delikatesser. - Vi gjør dette for å rendyrke produksjonsbedriften i Havsjøveien, sier daglig leder Kjetil Reinskou. Røros Delikatesser eier nå av Coop Røros (30 prosent), Røros Invest (30 prosent) Røros Hotell (30 prosent) og Galåvolden Gård (10 prosent).

- Det vi nå gjør er å tilføre Røros en ny dimensjon som Norges lokalmathovedstad, sier daglig leder Ingulf Galåen ved Galåvolden Gård.

- Det blir et stort løft for Røros med eget stenovnsbakeri, sier kjøkkensjef Magnus Häggblom ved Røros Hotell.

Røros Delikatesser

Dagens konsept utvides og flyttes inn i Reiselivets Hus. Det blir egen avdeling for håndtverksøl og langt større muligheter for profilering av lokale matprodusenter. Det blir mulighet til å sette seg ned og få en smak av lokalprodusert mat og drikke i lokalene. Turistinformasjonen beholdes og matkonseptet og turistinformasjonen skal forsterke hverandre. Cateringvirksomheten er i vekst og skal styrkes ytterligere. Ambisjonen er å åpne i nye lokaler før julemarkedet.

Bakeriet på Røros

Bakeriet skal bli et spesialbakeri som skal inn i de tidligere lokalene til Dahls Bakeri. Bakerivarene står i fokus. Det blir muligheter for å kjøpe med seg og sette seg ned. Den vedfyrte stenovnen blir hjertet i bakeriet, og målet er levering til kantiner, restauranter, og hoteller. Det blir også muligheter for arrangementer og kurs i andre etasje.

Daglig leder i Røros Delikatesser, Kjersti Løvnes Vedum, sier at målet er at de to konseptene vil utfylle dagens mattilbud på Røros.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...