Nea Radio

Storslagen innramming av Falkbergets tekster i Nidarosdomen

KJÆRLIGHETENS VEIER: Johan Falkbergets Nattens Brød-syklus finner sted i Gauldalen og Trondheim på 1600-tallet. I Unni Ryen og Jo Bjørner Haugoms tolkning fikk romanfigurene An-Magritt og Johannes nytt liv i majestetisk innramming i Nidarosdomen. Foto: Marit Manfredsdotter. Foto: Marit Manfredsdotter

Fredag kveld ble en unik fortelling av Johan Falkbergets "Nattens brød" framført i Nidarosdomen initiert av biskop Tor Singsaas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredag kveld ble en unik fortelling av Johan Falkbergets "Nattens brød" framført i Nidarosdomen, initiert av biskop Tor Singsaas.

Unni Ryen og Jo Bjørner Haugom trollbandt de 220 tilskuerne med sin inderlige tolkning av tekstene, sammen med domkantor Magne H. Draagens orgelmeditasjoner.

Bak tekstutvalget sto sokneprest i Røros, Harald Hauge. Både biskop Singsaas og sokneprest Hauge er involvert i arbeidet for å realisere et Falkbergets hus på Røros.

Trenger flere aktører for å få Falkbergets Hus på plass

- I tillegg til biskopen, har vi nå også fått med tidligere banksjef Arild Hagen og tidligere fylkesrådmann Milian Myraunet i styret for stiftelsen, sier projektleder for Falkbergets Hus, Hilde Bergebakken.

- Det går mot en stiftelse, men vi må ha med oss både offentlige aktører og næringslivet, sier Bergebakken.

Røros kommune har ennå ikke tatt stilling til et Falkbergets hus.

Til fredagens arrangement i Nidarosdomen hadde prosjektet satt opp buss, og guide på turen var Falkberget-entusiasten og journalisten Jon Høsøien. Han bidrog med deler av historien fra Nattens brød og stedene knyttet til romanfiguren An-Magritt på bussturen gjennom Gauldalen mot Nidaros:

I innslaget hørte du ordfører Hans Vintervold, prosjektleder Hilde Bergebakken og Falkberget-entusiast Jon Høsøien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...