ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Sterkt gjensyn med Berlinerfilharmoniens dirigent Sir Simon Rattle

MINNER: For mange år siden spilte Lindsay Winfield-Chislett i et orkestra med musiker handplukket fra hele verden. Dirigent den gangen var ingen mindre en Sir Simon Rattle. Foto: Marit Manfredsdotter. Foto: Marit Manfredsdotter

De spilte sammen for 37 år siden. Søndag møttes de igjen. Berlinerfilharmonikernes sjefdirigent Sir Simon Rattle og Fjøsakademiets gründer, Lindsay Winfield-Chislett. - Møtet med Røros og konserten blir et uforglemmelig øyeblikk, sier Rattle til Nea Radio.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

De spilte sammen for 37 år siden. Søndag møttes de igjen. Berlinerfilharmonikernes sjefdirigent Sir Simon Rattle og Fjøsakademiets gründer, Lindsay Winfield-Chislett. - Møtet med Røros og konserten blir et uforglemmelig øyeblikk, sier Rattle til Nea Radio. 

- Jeg studerte musikk på The National Centre for Orchestral Studies sammen med andre musikere fra Europa på slutten av 1970-tallet. Vi hadde mange kjente dirigenter, og Sir Simon Rattle var en av dem, sier Lindsay Winfield-Chislett etter konserten med Berlinerfilharmonikerne i Røros kirke søndag.

- Det var Sir Simon Rattle som dirigerte den førte konserten med orkesteret på 70-tallet. Denne mannen har klisterhjerne, og han husket de stykkene vi spilte den gangen, ler Lindsay Winfield-Chislett.

Et minne for livet

En fullsatt kirke fikk søndag oppleve en helt unik og magisk stemning. Dirigent Sir Simon Rattle tog publikum med gjennom Edvard Griegs "Aften på Høyfjellet" og Mendelssohns fiolinkonsert i E-moll med solist Vilde Vang trollbandt publikum. Konserten ble avsluttet med Ludvig van Beethovens symfoni Nr 3 i Ess-dur (Eroica) - et stykke som ble skrevet da Bergstadens Ziir var nybygd.

Eter konserten sa dirigent Sir Simon Rattle at det var veldig spesielt å spille i Røros kirke og at ingen av musikerene vil glemme denne opplevelsen:

I innslaget hørte du dirigent Sir Simon Rattle og Lindsay Winfield-Chislett. På bildet sammen med de to er ordfører Hans Vintervold.

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=5290

 

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.