Annonse
Nea Radio

Slik blir Falkbergets Hus

LA FRAM PLANER: Fra venstre Harald Hauge, Jarle Østgård, Roar Sundt og Hilde Bergebakken. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Planene for Falkbergets Hus på Røros ble presentert på et åpent møte onsdag kveld. Vi har spurt medlemmene i prosjektgruppa om hvordan det blir å gå inn i Falkbergets Hus når det forhåpentligvis åpner om vel tre år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Hvordan blir Falkbergets Hus på Røros?  Det var ett av hovedpunktene under presentasjonen av forprosjektrapporten for Falkbergets Hus på Røros i kinosalen i Storstuggu.

Jarle Østgård, Roar Sundt, Hilde Bergebakken og Harald Hauge la fram en solid rapport og en imponerende presentasjon med film og lydklipp med blant andre Johan Falkberget. Gjennom rapporten beskriver gruppa planer for Falkbergets Hus som skal bygges i Røros sentrum i tilknytning til et nytt folkebibliotek.

Les også: Jernbanestasjonen kan bli Falkbergets Hus. Flere bilder nederst i saken

Forretningsideen er at Falkbergets Hus skal være en arena for undring, refleksjon, dialog, debatt, læring og utvikling. Visjon og slagord er at Falkbergets Hus gir næring til endring. Nea Radio har utfordret de fire medlemmene i forprosjektet arbeidsgruppe, Jarle Østgård, Roar Sundt, Hilde Bergebakken og Harald Hauge til å beskrive hvordan det blir å gå inn i Falkbergets Hus:

30.september 2019 er nøyaktig 140 år etter at Johan Falkberget ble født. Vi hørte til slutt Harald Hauge. Vi hørte også Jarle Østgård, Roar Sundt og Hilde Bergebakken.

Hvorfor et Falkbergets Hus? Det var tema for foredraget til Harald Hauge under presentasjonen onsdag kveld. Her kan du høre det i sin helhet:

Annonse