Annonse
Nea Radio

Rå Rita tangerte Tellefsen

VARM KONSERT: Rita Eriksen og hennes trio leverte en varm og variert konsert i Haltdalen kirke. Foto: Nils Kåre Nesvold. Foto: Nils Kare Nesvold

En rå, varm og variert konsert med Rita Eriksen åpnet årets Bygdaliv i Haltdalen. Kirka i Haltdalen var fullsatt, og med 280 solgte billetter tangerte konserten publikumsrekorden med Arve Tellefsen for fire år siden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

En rå, varm og variert konsert med Rita Eriksen åpnet årets Bygdaliv i Haltdalen. Kirka i Haltdalen var fullsatt, og med 280 solgte billetter tangerte konserten  publikumsrekorden med Arve Tellefsen for fire år siden.

"Norges Ultimate Entertainer" ble Rita Eriksen kalt etter at hun i 2012 gikk til topps i Stjernekamp på NRK. Denne ultimate sangeren fikk publikum oppleve live i Haltdalen kirke fredag kveld. Rita Eriksen sang seg rett inn i mange hjerter denne kvelden med sin tolkning av - og hyllest til - Eva Cassidy.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun fortalte under konserten at hun ble betatt av Eva Cassidy for 18 år siden.

- Jeg har mye til felles med Eva Cassidy. Vi vokste opp i samme tiår, og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet fra blues, jazz, gospel, folkemusikk og pop, sa hun.

Under konserten spilte Rita Eriksens på hele sitt musikalske register, med kjente klassikere som Fields Of Gold, God Bless The Child, Time After Time, Chain Of Fools og Songbird.

Rita Eriksen avsluttet med Over The Rainbow til stående ovasjoner, og ekstranummeret What A Wonderful World satte punktum for en stor musikalsk opplevelse.

Konserten med Rita Eriksen føyer seg inn rekken av store konsertopplevelser under Bygdaliv i Haltdalen med kjente artister som Arve Tellefsen, Sigmund Groven og Sigvart Dagsland.

- Det var herlig å være i Haltdalen, sa Rita Eriksen til Nea Radio etter konserten: (Se flere bilder under reportasjen)

I reportasjen hørte vi Rita Eriksen, Kjetil Langmo og Kjersti Forbord Jensås.

Variert program

Bygdaliv i Haltdalen byr også i år på et variert program. Det hele tjuvstartet torsdag kveld med Armfeldstløpet. Før Rita Eriksen-konserten var det hageselskap i Gammelgården og Andreas Braset åpnet Bygdaliv ved Gammelgården.

Lørdag er det aktivitets- og markedsdag ved Haltdalen samfunnshus, auksjon, sirkusoppvisning, livemusikk i teltet og Haltdalsrevyen for å nevne noe.

Søndag er det aktivitetsdag ved Haltdalen stadion der blant annet grendamestrenes mester skal kåres.