Nea Radio

Ny bok om Brekken og fjellregionen som matfat

Forfatter og kokk Karla Siverts sammen med Jorid Skott Svendsen på Skottgården i Brekken under arbeidet med boka. Foto: Gyldendalforlag/Mats Widen.

Vauldalen Fjellhotell blir en del av den nye kokeboka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene" hvor Rørosregionen er sterkt representert. Boka lanseres mandag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vauldalen Fjellhotell blir en del av den nye kokeboka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene" hvor Rørosregionen er sterkt representert. 

Boka lanseres mandag 10. oktober på restaurant Smalhans i Oslo hvor Jorid og Ann-Sofi Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell er til stede. Boka var Karla Siverts jordnære tilnærming til norske råvarer og tradisjoner hvor Rørosregionen har fått stor plass med fokus på råvarer som sik, mandelpotet, reinsdyr, rype og elgkjøtt.

Under oppholdet i fjellregionen, bodde Karla og teamet i Skottgården. Deler av bokens bildemateriell ble tatt her, og de fikk være med på sikfiske og elgjakt sammen med Ole-Peder Svendsen. Det ble et nært møte mellom menneskene bak boka og vertskapet i Skottgården. Jorid Skott Svendsen og Karla Siverts delte mange av de samme tankene rundt mattradisjoner og kultur.

Boka blir lansert lokalt den 28 .oktober i Skottgården sammen med forfatter Øivind Hånes. Kvelden blir også en anledning til å hedre forfatter og kokk Karla Siverts som gikk bort før bokprosjektet var ferdig. Øivind Hånes og Jorid Skott Svendsen vil snakke om arbeidet bak kokeboka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene", om Brekken og fjellregionen som matfat.

Den rike matkulturen i sentrum

Øivind Hånes er forfatter, musiker, komponist og matentusiast. Som sønn av spellemannen Helge Hånes fra Galåen er han halvt rørosing og er en ivrig talsmann for de fantastiske kvalitetsråvarene som fjellregionen rundt Røros har å by på. Han har en rik produksjon av både skjønnlitteratur og en rekke bøker om mat og drikke. I 2006 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Karla Siverts jobbet som kjøkkensjef ved Smalhans i Oslo hvor norske råvarer og en ny vri på husmannskost er en stor del av konseptet. Restaurant Smalhans vil også være arena for den offisielle lanseringen i Oslo hvor alle som var med og lagde boken vil være til stede. I tillegg til Øivind Hånes er Kenneth Hansen og Mats Widen med som designer og fotograf. Lars Røtterud er ansvarlig redaktør fra Gyldendal.

Under Vauldalen Fjellhotells egen presentasjon i Skottgården i slutten av oktober ønsker arrangøren å formidle noe av den samme matgleden som er tilstede i boken. Arrangementet er også en del av konseptet Mathelg med tradisjoner som ønsker å ivareta og sette fokus på den rike kulturen  i området.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nea Radio bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...