Nea Radio

Nea Radio

Med siktet innstilt på framtidas antikviteter

EN SAMLERS JAKTMARKER: Rune Sandkjernan har siktet innstillt på den moderne kunsten som hovedsakelig produseres i Japan og Kina. Foto: Torgun Brean.

- Altfor mange verdifulle gjenstander kastes fordi folk ikke skaffer seg tilstrekkelig kunnskap, mener samleren Rune Sandkjernan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Du kan ha ting rundt deg som har eller kan få en stor verdi i fremtida. Rune Sandkjernan har stor kunnskap og lang erfaring fra antikvitetenes verden. Han mener at altfor mye verdifullt kastes fordi folk ikke har eller skaffer seg tilstrekkelig kunnskap.

Framtidas antikviteter finner du ikke på en gammeldags gårdsauksjon. I dag er nettet  blitt den store markedsplassen. Før var store gårdsauksjoner rene folkefesten. Nå har auksjonene fått konkurranse av nettbud og digitale møteplasser. Og i et samfunn der generasjoners arvegods kastes, risikerer store verdier å gå tapt for alltid, både historisk, kulturelt og personlig.

- Ting fra nåtida vil bli ettertraktet som både kuriositeter og samlegjenstander i framtida, mener Sandkjernan.

Designer Toys

Antikviteter, kunst og design har vært den store interessen til Rune Sandkjernan gjennom hele livet. Hans samling LP-plater er imponerende, det samme er boksamlinga og samtidskunsten han har. Designer Toys er en fersk kunstsjanger. Dette er ting som samlere kan være villig til å betale store summer for i framtida.

- Interessen for antikviteter har alltid vært der, og etter utdanning innen kunst og håndverk tok det helt av, sier Rune Sandkjernan og ser mot kunstverkene som står langs veggen.

Alle gjenstandene den dedikerte samleren kommer over får neppe plass i hjemmet, og siste helga i oktober blir det auksjon i Galåen med blant annet kunstverkene malt av kunstner Konrad Galaaen.

- Galaaen var en stor kunstner, født på Røros i 1923, som virkelig fortjener oppmerksomhet. Det er svært gledelig at de store auksjonshusene har begynt å ta inn hans kunst, fortsetter Sandkjernan.

Da Rune Sandkjernan startet antikvitetsforretning i Kjerkgata på Røros, hadde han fokus på retro 50 -og 60-tallsdesign.

- Jeg var nok litt for tidlig ute med disse tingene den gangen, men i ettertid vet vi at disse årgangene er blitt svært etterspurte og populære.

Dersom Rune Sandkjernan er forut for sin tid også denne gang med sin store samling av Designer Toys, gjenstår å se.

- Interessen min for antikviteter er blitt bare større med åra, sier Sandkjernan:

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...