Nea Radio

Nea Radio

Mat fra Rørostraktene godt representert i Det Norske Måltid

Fem produkter fra Rørostraktene videre til delfinalene i Det Norske Måltid

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fem produkter videre til delfinalene i Det Norske Måltid. Foto: Rørosmat.

Juryen i Det Norske Måltid har nå smakt seg igjennom 130 ulike produkter fra dyktige, norske matprodusenter. 78 av produktene er videre til delfinalene som finner sted i Bergen den 2. september, Oslo 3. september,  Trondheim 14. september og Tromsø 23. september.

Det er i alt 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir tre kategorier ferdig vurdert og 3 finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november.

5 Rørosprodukter

3 produsenter i Rørosmat SA står i år for de 5 produktene som har gått videre til delfinalene. Galåvolden Gård stiller med 2 ulike typer is, Rørosmeieriet med ost og Rørosbaker`n med 2 produkter av flatbrød. Flere av produktene er i samme konkurransekategori og kommer til å konkurrere mot hverandre.

Årets godbit:

Røros Flatbrød (porsjonspakket) fra Rørosbaker`n

Røros Flatbrød (stor pakke) fra Rørosbaker`n

RørosIs Blåbærsorbet fra Galåvolden Gård

Årets meieriprodukt foredlet:

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet

RørosIs tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Konkurransen har som mål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet til norsk matproduksjon. Hvem som blir årets vinnere vil bli offentlig på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger, fredag 6. januar 2017.

For å delta i Det Norske Måltid må produsenter og produkter oppfylle følgende kriterier:

Tidligere vinnere kan ikke delta med samme produkt som de har vunnet med tidligere, men er velkomne til å melde på andre produkter, eller tidligere nominerte produkter.

Påmeldte råvarer skal komme fra eller være foredlet i den regionen ditt fylke representerer. Det skal være en klar regionstilknytning til den påmeldte råvaren.

Med norske råvarer som er foredlet, menes at de er produsert i Norge og at råvarene i størst mulig grad hentes fra Norge.

Produktene må være tilgjengelig/i salg for allmennheten, og utsalgssted må opplyses ved påmelding. Dersom produktet kun er tilgjengelig for storhusholdning kan de ikke delta.

Hver deltaker kan maksimalt levere 2 råvarer, foredlet eller naturelle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...