Nea Radio

Kongens fortjenstmedalje til Anders og Hans

DEKORERT: Fylkesmann Brit Skjelbred tildelte Hans Kirkhus og Anders J Reitan Kongens Fortjenstmedalje. Foto: Per Magne Moan. 

Fullsatt Rallaren hedret Anders J. Reitan og Hans Kirkhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Anders J Reitan og Hans Kirkhus ble lørdag kveld tildelt H.M.Kongens Fortjenstmedalje. Dette skjedde på en hederskveld som ble arrangert for de to spellmennene i Rallaren i Ålen. 

Fylkesmann Brit Skjelbred hadde tatt turen opp Gauldalen og overrakte diplomene og medaljene til de to, som i år fyller henholdsvis 80 og 90 år.

Det var en fullsatt kultursal som fikk servert en fin forestilling, der musikken stod i fokus. Gjester og spellmannsvenner fra Brekken og Glåmos  var med og opptrådte i tillegg til familie og venner fra Ålen- spell og danselag. Konfransier var John Ole Morken, som sydde kvelden sammen på en utmerket måte.

90 år gamle Hans Kirkhus syntes det var en trivelig kveld og selv om han egentlig har sluttet å spille offentlig, så klarte han ikke å la være da Ålbyggsangen ble spilt som avslutningsnummer  - selv om han måtte ty til ei lånt fele:

Saken fortsetter lenger ned på siden

 

Også Anders J Reitan syntes det hadde vært en fantastisk kveld. Selv var han oppe på scenen og spilte ved flere anledninger:

Se bildegalleri lenger ned på siden

 

Ingrid Grytbakk syntes det var fint å være med å feire morfar Hans Kirkhus' store dag:

 

Jonas Reitan er sønnen til Anders og syntes det var en fin kveld i Rallaren:

 

Kvelden konfransier var John Ole Morken:

 

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...