Nea Radio

Nea Radio

Haltdalen Mannskor svikter aldri

Vårkonsert i Rallaren. Foto: Per Magne Moan.

Nok en fin konsert - denne gang sammen med Henning Sommero

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Henning Sommero var ettermiddagens hedersgjest. Foto: Per Magne Moan.

Knapt femti personer klarte å rive seg løs fra godstolen og tv-skjermen for å få med seg Haltdalen Mannskor og Henning Sommeros vårkonsert i Rallaren i Ålen søndag ettermiddag.

Men at det var få publikummere la ingen videre demper på konserten som inneholdt mye av det mest kjente - og litt ukjente, materialet Henning Sommero har vært med å lage.

Et av de første numrene på konserten var Falkbergets Bergmannssalme fra Vindens Hjul. Den ble framført med dirigent Tore Reppe på trekkspill.

Reppe hadde for anledningen fått langt flere arbeidsoppgaver enn han pleier på konserter med mannskoret. Han tok også ved flere anledninger fram munnspillet og ettermiddagens høydepunkt var ekstranummeret Vårsøg, med tekst av Hans Hyldbakk. Da var allerede E Slåttatæja framført i tillegg til flere andre kjente og ukjent låter fra Sommeros portefølge.

Søndagens konsert i Rallaren var også starten på en miniturné for ensembelet. Turnéen avsluttes litt senere på søndagskvelden i Kotsøy samfunnshus.

Nea Radio fikk en prat med Henning Sommero etter konserten. Han hadde med seg trekkspillet, men fikk aldri bruk for det i Rallaren:

Dirigent for Haltdalen Mannskor, Tore Reppe var en fornøyd mann halveis inn i miniturnéen:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...