Nea Radio

Fylkesmusikerne byr på Balkan Brasserie

BALKAN BRASS: Fylkesmusikerne fra Trøndelag starter nå turné med "Balkan Brass". Foto: Arne Hauge

Både barnehager, skoler, musikkelskere og quiz-fantaster får sitt når fylkesmusikerne i Trøndelag byr på heftig balkanmusikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den er dansbar og suggererende, den balkanske brasstradisjonen som også er kalt «Truba». Nå er klart for at både de yngste og eldste, og alle imellom, kan glede seg over denne energiske musikken som spenner fra det oppstemte, kjappe til det dramatiske og mollstemte, heter det i ei pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

– Denne turneen er jo et herlig sammensurium av barnehagekonserter, musikk-quiz, workshops, festivalmusikk, skolekonserter og offentlige konserter. Sånn sett står den godt til musikken, som er en miks av romanikulturens musikk godt ispedd musikk fra Hellas og Russland. Det er rett og slett ei herlig blanding, sier Kristin Løseth Waade, musikkprodusent i Trøndelag fylkeskommune.

Stor pågang

De to siste årene har fylkeskommunen gitt tilbud om barnehagekonserter i fylket. Normalen er at det er små ensembler som kommer på besøk. Denne gangen er det hele åtte musikere som fyrer opp.

– I norddelen av fylket dreiv vi jo med barnehagekonserter i 20 år før regionreformen. Jeg kan ikke huske at vi har hatt ut så mange musikere på samme konsert før, så dette blir nok en spesiell og artig opplevelse, sier Kristin Løseth Waade.

Hun forteller at alle barnehagene i Trøndelag får tilbud om konsert og at etterspørselen er stor.

– Påmeldinga foregår etter først til mølla-prinsippet, og vi har fått mange på venteliste før fristen har gått ut, sier Løseth Waade.

Ulike tilbud

Det er ikke samme konserten som presenteres for de yngste og de eldste. - På kveldstid er det full rulle og skikkelig trøkk, lover Løseth Waade.

For den delen av publikum som kanskje er litt ekstra musikkinteressert er det lagt opp til quiz med levende musikk.

– Vi synes jo det er fint å engasjere de som lytter på nye måter. Musikk-quiz med levende musikere er et konsept vi har testet ut litt, med veldig god respons. Det skaper et veldig trivelig samvær rundt musikk der både vinnerinstinkt og latter trigges, sier Løseth Waade.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...