ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Abba med nytt album:

Bente Smaavik er litt over gjennomsnittet fan

Abba Foto: Baillie Walsh

40 år etter forrige studioalbum slapp ABBA ny plate fredag. En av Trøndelags største fan, var ettermiddagsgjest i Nea Radio.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ABBA, en av de mest suksessrike popgruppene gjennom tidene, er ute med sitt nye studioalbum Voyage, deres første album på nesten 40 år.

I tillegg til det nye albumet tilgjengeliggjøres flere billetter til konserten deres ABBA Voyage. Dette blir en revolusjonerende ny konsert der Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid vil opptre digitalt med et live 10-manns band, i en spesialbygd ABBA-arena på Queen Elizabeth Olympic Park i London fra 27. mai 2022.

Etter kunngjøringen av det nye albumet skapte ABBA historie hos Universal Music med den raskeste forhåndsbestillingen i Storbritannia med over 80.000 kopier på bare tre dager.

Konserten solgte over 250.000 billetter i løpet av de tre første dagene.

Voyage blir ABBAs første studio album siden The Visitors, som ble utgitt 30. november 1981 og nådde førsteplassen i Storbritannia, Sverige og fem andre land. Albumet var et av de tidligste albumene i historien som ble trykket på CD-format.

Voyage kommer også nesten fem tiår etter bandets debutalbum Ring, Ring, utgitt i 1973.

Artisten Bente Smaavik er litt over gjennomsnittet interessert i ABBA. Hun skrev særoppgave om bandet på ungdomsskolen og har av og til dristet seg inn i deres univers også som sanger.

Men hun sier til Nea Radio at hun har så stor respekt for bandet at det kun er ved enkelttilfeller hun har sunget deres sanger.

Fredag var Bente gjest i Nea Radios ettermiddagssending i anledning plateslippet. Her røper hun blant annet at vinylutgaven av Voyage for lengst er bestilt og ventet i løpet av dagen.

Hør intervjuet her:

Foto: Kjell Solstad

Nøkkelord

ANNONSE