Nea Radio

Tabelltopp for RBK:

Kruttsterk borteseier

SERIELEDER: RBK-jentene kunne juble for tre nye poeng og, i alle fall i en liten stund, tabelltopp i Toppserien. Her etter scoring hjemme mot Kolbotn. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborgs kvinnelag fortsetter å imponere. Borte mot medaljekandidat Sandviken ble trønderne til tider kraftig presset, men effektiviteten ble avgjørende og dermed kan RBK-jentene feire lørdagskvelden som serieledere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sandviken - Rosenborg 1–3 (1–2)

Mål:

1–3: Sara Kanutte Fornes (90')
1–2: Julie Blakstad (45')
1–1: Lisa Naalsund (45'str.)
0–1: Marit Clausen (22')

RBKs lag:

Kristine Nøstmo
Mali Lilleås Næss
Emilie Bragstad
Ina Lundereng Vårhus
Kristine Minde
Elin Åhgren Sørum
Emilie Joramo
Lisa-Marie Karlseng Utland
Cesilie Andreassen
Julie Blakstad
Marit Clausen
-
Sara Kanutte Fornes (fra 73')
Celine Nergård (fra 73')
Siw Døvle (fra 83')
Rakel Engesvik (fra 87')

Det ble en knalltøff bortekamp i Bergen for RBK-jentene. Spesielt i andre omgang ble det til tider en ren forsvarskamp, men duellstyrke i egen boks og et par sterke redninger av keeper Kristine Nøstmo skulle bli utslagsgivende for at trønderne bare slapp inn ett mål denne lørdags ettermiddagen.

Det skulle en tabbe til for å få kampens første mål. Og den var av det store slaget. Hjemmelagets Kristina Grøndal skulle bare legge ballen tilbake til keeper Oda Bogstad, men den pasningen ble fryktelig løs. Toppscorer Marit Clausen hugget til. Hun snappet ballen, rundet keeper og la den enkelt i det tomme målet. Ledelse til bortelaget etter en virkelig gavepakke. Dette var Clausens sjette scoring på seks kamper så langt i årets sesong.

Drama før pause

Like før pause skulle imidlertid Sandviken utligne. Hjemmelaget fikk ei kontring, og utnyttet den til fulle. Vilde Hasund satte fart fremover og slo en flott bakromspasning på hurtige Kennya Cordner. Hun løp fra Ina Vårhus og nådde ballen rett foran en utrusende Kristine Nøstmo i RBK-målet. Nøstmo deiset inn i Sandviken-spissen, og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Nøstmo ble liggende i flere minutter etter sammenstøtet for behandling, men fullførte hele kampen.

– Det kjentes ut som om hele kinnet mitt hadde revnet. Men det var sprukket på innsiden av leppa. Og den strengen i overleppa var også røket. Så er helt åpent på innsida nå, men jeg tror jeg får slippe å sy da, så det er jo greit, forteller Nøstmo til Nea Radio, og medgir at straffesparket var ganske klart.

– Det var ei grei avgjørelse. Jeg tror ikke det ikke var straffe nei, for å si det sånn.

Sandvikens Lisa Naalsund ekspederte straffesparket resolutt i mål, og uavgjort til pause. Trodde alle.

For det skjedde som det så ofte gjør i fotball. Et mål avlet et annet. Rosenborg gikk rett i angrep og fikk corner. Den fikk ikke Sandviken klarert, og i virvaret av skuddvillige trøndere og desperate bergensere var det supertalentet Julie Blakstad som til slutt fikk banket ballen i mål fra skrått hold. Og dermed ble det likevel en pauseprat i ledelse for trener Steinar Lein.

Forsvarskamp

Andre omgang fortonet seg som en eneste lang økt i forsvarsspill for Rosenborg. Hjemmelaget presset og presset, stanget og stanget. Men ballen ville ikke i mål. RBK forsvarte seg heroisk i egen boks, og aller bakerst var det en revansjesugen Nøstmo som sto for dagens prestasjon da hun flyvende fikk tuppet unna ei skikkelig kanonkule fra Ingrid Marie Spord etter 70 minutter. En vaskeekte matchvinnerredning.

– Det var ekstremt deilig å få ei skikkelig, skikkelig ordentlig redning! Vi har jobbet ganske mye med denne typen redninger på trening. Det å få den timinga som jeg fikk da, og få flikket den over stanga, det var så deilig. Jeg føler jeg flyr enda, sier en entusiastisk Nøstmo.

Nærmere skulle ikke Sandviken komme, til tross for flere farligheter gjennom omgangen. Dermed skjedde en annen ting som også er typisk i fotball: at når det ene laget presser på over tid uten å få ballen i mål, så ender den til slutt opp i deres eget. Og det var innbytterne som punkterte kampen for RBK. Siw Døvle vant ballen høyt i banen og fikk lagt inn. Hjemmelagets Ingrid Stenevik fikk ikke klarert og ballen endte opp hos Sara Kanutte Fornes som fikk tuppet ballen forbi keeper, og fastsatte dermed sluttresultatet til 1–3.

Gullkamp?

Før LSKs kamp hjemme mot Arna-Bjørnar søndag inntar Rosenborg tabelltoppen i Toppserien. Det er kun de to lagene som enda er ubeseirede i årets sesong. Ina Lundereng Vårhus spilte en ny solid kamp på stopperplass for RBK, men vil ikke høre snakk om gullkamp enda.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er ikke noe vits i å svare på det nå. Vi tar kamp for kamp, fortsetter å stå på, så får vi se hva det ender opp med til slutt, sier hun bestemt.

Keeper Nøstmo er ikke helt av samme oppfatning på spørsmål om RBK kan gå helt til topps allerede i sin første sesong.

– Det ser jo sånn ut da, ikke sånn resultatmessig, men hvordan vi faktisk har spilt de siste kampene, at det er fullt mulig. Jeg synes vi er laget som spiller best fotball i Toppserien. Det ser man jo både på de som følger med på oss og på tabellen, fastslår hun.

Det som er sikkert er at RBK kvinner er ubeseiret og kniver helt i toppen av tabellen når en tredel av kampene er spilt. Neste ut for RBK er toppkamp hjemme mot serietreer Vålerenga søndag 16. august klokka 17:00.

Hør hele intervjuet med Kristine Nøstmo her:

Hør hele intervjuet med Ina Lundereng Vårhus her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...