Nea Radio

Krig om helsekroner

Faksimile fra Sunnmørsposten 8. januar.

Fylkesordfører Tore O Sandvik langer ut mot Sylvi Listhaug som nå frykter at sykehusene i heimfylket blir "underbruk av St. Olavs Hospital".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nestleder i FrP, Sylvi Listhaug, ber Helse Midt-Norge se på pengefordelinga mellom Trøndelag og Møre & Romsdal.

I et intervju med Sunnmørsposten uttrykker hun frykt for at sykehusene i heimfylket blir "underbruk av St. Olavs Hospital".

Det får fylkesordfører Tore O Sandvik til å reagere:

-Listhaug forsøker å bruke sin makt og innflytelse som nestleder i Frp og tidligere statsråd for å få Helse Midt-Norge til å kutte enda mer på sykehusene og ambulansetjenesten i Trøndelag til fordel for sykehusene i Møre og Romsdal. Dette er alvorlig og kan ikke få skje, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik.

-Regjeringas kroniske underfinansiering av sykehusene i Norge rammer også Helse Midt-Norge. Listhaug hyller sykehusbudsjettet under budsjettbehandlingen i Stortinget, og vil så sende regningen til Trøndelag. Det finner vi oss ikke i, sier Sandvik.

- En gjennomgang av sykehusøkonomien i Midt-Norge vil også vise at de ansatte på de trønderske sykehusene har spart penger for flere hundre millioner til nytt sykehus i Møre og Romsdal. Å stadig få nye innsparingskrav sliter på de ansatte i sykehusene. Regjeringas budsjett for 2019 innebærer i realiteten nullvekst. Samtidig må de ansatte ved sykehusene i Trøndelag spare penger for å finansiere nytt sykehus i Molde. Hittil har sykehusene i Trøndelag bidratt med 820 millioner kroner av den egenkapitalen på ca 1,3 mrd kroner Helse Midt-Norge skal putte inn i nytt sykehus i Molde.

- Det finnes en grense for hvor motiverende dette oppleves blant de ansatte når Helse Møre og Romsdal de siste årene har vist liten vilje og evne til å holde budsjettene på samme måte som sykehusene i Trøndelag. Å sende regninga for regjeringas kroniske underfinansiering av sykehusene i Norge, samt flere års underskudd ved sykehusene i Møre og Romsdal til sykehusene i Trøndelag, går ikke, sier Tore O Sandvik (Ap).

Tore O. Sandvik på talerstolen. Foto: Per Magne Moan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...