Nea Radio

KrF: - Nei til bompenger for elbil nå

ELBIL: Geirmund Lykke, KrFs førstekandidat i Trøndelag, fremmet forslaget om bomavgift for elbiler. Foto: Andreas Reitan

Fylkesårsmøtet i Trøndelag KrF sier nei til bompenger for elbiler nå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag Kristelig Folkepartis fylkesårsmøte vil beholde fritak for bomavgift for elbiler inntil videre.

I ei pressemelding heter det at årsmøtet legger vekt på at trondheimsregionen ligger noe etter de andre storbyregionene med hensyn til elbilandel, og mener det er viktig å fortsatt bruke et virkemiddel som gratis bompassering i en tid framover for å sikre en fortsatt overgang til utslippsfrie biler. Når elbilandelen stiger til 20 prosent vil det være naturlig kreve halv pris for elbiler på trønderske bomveier.

Transportsektoren utgjør en betydelig andel av de norske klimagassutslippene, og det er viktig at avgiftspolitikken utformes slik at vi får en raskest mulig overgang til utslippsfrie kjøretøy.
Samtidig må vi unngå at den totale bruken av privatbil vokser, siden nullvekstmålet for privatbilkjøring i trondheimsregionen også inkluderer elbiler. Elbilpolitikken må forsterke en utfasing av biler med bensin- eller dieselmotor og ikke stimulere økt privatbilkjøring. Det økte transportbehovet må skje med kollektiv, sykkel og gange.

Økt avgift kan vurderes seinere

Det vil ikke være bærekraftig å la elbilene forbli uten avgifter for alltid. Oslo og Bergen innførte bomavgift for elbiler da elbilandelen passerte 20 prosent.
Elbilandelen på E6 Øst Trondheim-Stjørdal og i Miljøpakken stiger for hvert år, og det er rimelig å innføre halv avgift fra det tidspunkt elbilandelen også her passerer 20 prosent, sannsynligvis i 2021.

For å sikre en rask overgang til fossilfrie kjøretøy er det også avgjørende viktig med en bedre dekning av hurtigladere i hele landet. Fylkesårsmøtet i Trøndelag KrF etterlyser bedre tilskuddsordninger for dette.

Forslaget ble fremmet av partiets førstekandidat, Geirmund Lykke.

Fylkesårsmøtet i Hommelvik

Fylkesårsmøtet i Hommelvik hadde 68 stemmeberettigede.
Åste Marie Lande Lindau ble valgt som 1. nestleder (politisk)
Johan Dale Fossan kom inn på 3. plass på fylkestingslista etter at Karin Nordstad meldte seg ut av partiet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...