Nea Radio

Holtålen:

Vil gjennomføre avløpsplanen trinnvis

Steg for steg: Formannskapet i Holtålen vedtok tirsdag at avløpsplanen skal gjennomføres i faser. Nå er det opp til kommunestyret å gjøre endelig vedtak. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Etter en lang diskusjon vedtok formannskapet i Holtålen i møtet tirsdag at den nye avløpsplanen skal gjennomføres trinnvis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Formannskapet brukte langt over halve møtet tirsdag på å diskutere avløpsplanen. Etter en lang og konstruktiv diskusjon blant de folkevalgte og kommunedirektør Marius Jermstad, fremmet Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Framtida i Holtålen et felles forslag som fikk full tilslutning i møtet.

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård fremmet forslag om at planen ikke skal gjennomføres før staten kommer på banen og fullfinansierer kostnadene. Det forslaget fikk ikke tilslutning fra formannskapet. Megård stemte da subsidiært for forslaget fra de øvrige partiene.

Planen med formannskapets innstilling oversendes nå kommunestyret for endelig behandling.

– Det er fordi at planen i seg seg er oppdelt i fire trinn. Trinn én – den lavest hengende frukten – er å koble på de som ligger naturlig til å koble seg på kommunalt avløpsnett i dag. Så har du steg to i planen – det er videre utbygging av kommunalt avløpsnett. Og det er de to trinnene som er de viktigste. På steg to så har vi sagt at utbygging skal gjøres som egne prosjekt, med nye vedtak på utbyggingene, sånn at vi får følge det konseptet framover og tilpasse det slik politikerne mener at det bør gjøres for at det skal være lettvint å bo her og der. Da begynner vi å snakke om utkantstrøkene, utenfor sentrumsområdene, forklarer ordfører Arve Hitterdal.

Åpner for fritak

Vedtaket åpner også for at det kan søkes om fritak for tilknytningsplikt dersom de totale investeringskostnadene med privat stikkledning inkludert tilknytningsgebyr overskrider 2.5 G (253 377,50 kr) ved tilkobling til enten vann eller avløp, og 3.5 G (354 728,50 kr) ved tilkobling til både vann og avløp.

G vil si grunnbeløpet i folketrygden, som per dato er på 101 351 kroner.

Saken skal nå opp til endelig behandling i kommunestyret i november. Hitterdal håper å kunne iverksette planen så snart det endelige vedtaket er fattet.

– Planen trer i kraft da. Steg én – å begynne å koble på de som ligger naturlig til – blir igangsatt. Så håper jeg det blir veldig fortløpende videre utbygging fremover. Så vi kommer oss i gang, og får hjulpet de som kanskje har sittet og ventet på planen her. For det er forskjellig kvalitet på avløpsanlegg rundt omkring. Og jeg vet at folk kvier seg litt for å ta kostnader når de vet at det kanskje kommer. Så vi skal skynde på. Så det her går i hvert fall så fort som vi kan forvente at det gjør, forsikrer ordføreren.

Hør hele intervjuet med ordfører Arve Hitterdal her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...