Nea Radio

Leserbrev

Krever effektiv og velfungerende samferdsel

Foto: Per Magne Moan

I et leserinnlegg retter Stein Petter Haugen, leder for Røros Senterparti, søkelyset på de regionale flyrutene i landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Senterpartiet er opptatt av effektiv og velfungerende samferdsel. I et langstrakt land som vårt tjener flyrutene en meget viktig samfunnsfunksjon, for å legge til rette for næring, reiseliv og skape bolyst i hele landet.

Flyruten Røros - Oslo er en såkalt FOT-rute, der Samferdselsdepartemntet kjøper inn flytjenester på anbud hvert 4. år. Senterpartiets rolle i regjering har tidligere bidratt til en kraftig styrking av flytilbudet på Røros, og dermed økt samfunnsnytten av den offentlig eide flyplassen vår. Det er derfor svært skuffende å observere at den nåværende regjeringen ikke griper inn og sørger for god drift av flyruta. I pressen har vi over tid lest om problemene flyselskapet har, og ferske passasjertall viser svært tydelig at de tidligere brukerne av flyruta ikke har tillit til det eksisterende tilbudet. Vi utfordrer herved samferdselsminister Hareide, rydd opp!

I fremtiden er det vedtatt at Fylkeskommunen skal overta innkjøperansvaret. Vi ber derfor Trøndelag Senterparti arbeide for fremtidig viktige krav i anbud for regionale flyruter (FOT) og fremmer følgende forslag for dem:

I langstrakte Norge tjener de regionale flyrutene en svært viktig funksjon.

Fylkeskommunen har blitt tildelt oppdraget med å kjøpe inn regionale flyruter i Trøndelag. På et generelt plan er det viktig med riktige anbudsvilkår i slike anskaffelser.

Senterpartiet ønsker med bakgrunn i tidligere erfaringer med støy i anbudsprosesser rundt FOT-ruter at følgende krav skal implementeres:

- Mulighetsrommet for å sikre grunnleggende arbeidstagerrettigheter skal søkes utnyttet
- Det stilles krav om gjennomgående billetter i anbudene
- Miljø og klimaambisjoner vektlegges

Vi vil i tillegg be vår Stortingsrepresentant Heidi Greni følge opp.

For Røros Senterparti

Stein Petter Haugen, leder

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...