Nea Radio

Kreftforeningens Stafett for livet

Et viktig og meningsfullt arrangement som varer i 24 timer startet i dag, lørdag, klokken 12.00

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Man ser på oppmøte ved Midtsandtangen i Malvik at kreft er en sak som har berørt mange, der flere i dag tok turen for å delta på en 24 timers lang stafett for å støtte kreftrammede. Stafetten ble åpnet av Fighterne, som er deltagere som har opplevd kreft på nær holdt, enten om de er rammet selv eller har mistet noen i kampen mot sykdommen. Etter dette starter de påmeldte lagene, og et døgn med samhold, styrke, følelser og liv er i gang. En av arrangørene er Kirsti Hamre Nilsen, som tar oss igjennom hva de neste 24 timene vil inneholde.

Saken fortsetter etter lydklippet

- Meningen er at man er på lag og går rundt, stafetten varer i 24 timer og blir startet av Fighterne. Det blir underholdning fra scenen, matservering, det er masse aktiviteter for barn. Etter hvert som det blir mørkt, vil også lysene bli satt på i løypen, for de skal jo også løpe i natt. Klokken 22 i kveld vil de være en lysseremoni hvor man minnes de som har gått bort, de som har slitt. I tillegg er det tilbud om Yoga og Zumba. Så det er stor stemning på midtsandtangen, forteller Hamre Nilsen.

- Også blir det mest sannsynlig en del regn, men det kan vi ikke gjøre noe med, legger hun til og ler.

Behov for å samle de som har vært igjennom det samme

Men til tross for litt dårlig vær og regn, stopper det ikke folk fra å ta turen ned til midtsandtangen for å ta del i arrangementet. Det er et stort oppmøte både blant de som deltar i stafetten og som er der for å heie og støtte. Et slikt engasjement tyder på at mange står denne saken nær, og kanskje kan man knytte forbindelser med andre som har vært igjennom det samme. Hamre Nilsen setter stor pris på oppmøtet fra folket.

- Jeg synes det er helt fantastisk! Etter hvert som det strømmer på med folk så står man jo her med klump i halsen og tårer i øynene. Det er helt fenomenalt, smiler hun.

- Jeg tror nok at det kan hjelpe folk å knytte bånd med andre som er berørt av dette. Når jeg så inn i Fighter-teltet så støtte folk på naboen sin og bli overasket over at også han eller hun er berørt av kreft. Jeg tror vi har veldig behøv for et slik arrangement hvor vi samler folk som har gjennomgått det samme, sier Hamre Nilsen.

Stemningsfylt arrangement

I kveld blir det arrangert en lysseremoni som en del av døgnets program. Etter mørket har falt klokken 22.00 vil det bli tent flere lysposer for å minnes de som har gått bort. Her er det mulighet til å finne trøst i andre som har vært igjennom det samme. Det vil også være en kreftsykepleier til stede som vil være tilgjengelig til de som behøver noen å snakke med.

- I utgangspunkter så går det ut på at man har kjøpt en pose som man kan dekorere selv, ellers så finnes det også poser som barnehager har dekorert, som man har et lys i. Det er jo en stund hvor man skal minnes og gråte litt og holde sammen. Så vil det jo være folk der som går rundt og snakker med folk, for det vil nok bli utrolig stemningsfullt, helt sikkert, forklarer hun.

Mange har stilt opp som frivillig for dette arrangementet, både i planlegging, og nå under selve arrangementet. Dette berømmer Hamre Nilsen:

- Jeg må berømme alle frivillige som har stilt opp, det er jo noen som har holdt på i et halvt år. For oss er det jo slik at vi tenker «Endelig begynner det» og da tror jeg alle sammen er innstilt på at vi går her 24 timer. Jeg har til og med kjøpt hodelykt slik at jeg kan se på natten, ler hun.

Selve arrangementet er lagt opp til at det skal egne seg både for voksne og barn, for de yngste er det satt opp en rekke aktiviteter som ridning, gravmaskinsimulator, samt et barnetelt hvor de kan tegne og perle.

- Det blir altså stemning i 24 timer, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...